Berlin'de dörtlü zirve

Güncelleme Tarihi:

Berlinde dörtlü zirve
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 12:23

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna'da kaçırılan Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin serbest bırakılmaları için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Merkel, Başbakanlık binasında Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ve Moldova Başbakanı Lurie Leanca ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Dört lider yemek öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.

Almanya Şansölyesi Merkel, üç ülke başbakanının Aachen'deki Charlamagne Ödül töreni için Almanya'da bulunduklarını ve bu fırsatı kullanarak akşam yemeğinde bir araya geldiklerini belirtti.

Angela Merkel, üç ülke ile AB'nin iş birliği için görüşmelerde bulunduğunu, Ukrayna'dan sonra Gürcistan ve Moldova ile AB arasında iş birliği anlaşması imzalanacağını hatırlattı.

Almanya Başbakanı, Ukrayna'da kaçırılan AGİT gözlemcilerinin kaçırılması konusunda da “Gözlemcilerin serbest bırakılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da AGİT gözlemcilerinin kaçırılmasından Rusya tarafından yönlendirillen teröristlerin sorumlu olduğunu iddia etti.

Yatsenyuk, Ukrayna'nın hedefinin Avrupalı bir ülke ohaline gelmek olduğunu belirterek, “Yeni bir Berlin duvarı bir daha Avrupa'da hiç olmayacak” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!