Çatı isim 2’nci turda

Güncelleme Tarihi:

Çatı isim 2’nci turda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 01:45

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ziyaret ettiği parti liderlerine, ‘çatı aday’ isimlendirmesinin ikinci turda yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çatı adaylık için teklifte bulunup bulunmadığına ilişkin de “Basına saygımız var. Basında her yazılanın da doğru olmadığı kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımıza eğer bir öneride bulunmuşsak aynı kökten gelen kardeş bir partiye bu öneriyi saklayalım” dedi.

KİMSEYLE İSİM PAYLAŞMAMIŞ

Bahçeli, dün ziyaret ettiği Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye, çatı aday formülünün detaylarını açıkladı. İlk tur görüşmelerinin ardından aday isimlendirmesine geçileceğini belirten Bahçeli, karşılıklı olarak düşünülen isimlerin paylaşılacağını söyledi. Destici de Hürriyet’e şunları söyledi: “Bize, şu ana kadarki görüşmelerinde kimseyle bir isim paylaşmadıklarını söylediler.”Bahçeli, “çatı aday” arayışları kapsamında, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DSP Genel Başkanı Masum Türker’i de ziyaret etti.

SP: ERDOĞAN BİZE UYMUYOR

SP Genel Başkanı Kamalak da Hürriyet’e bir açıklama yaparak, “Başbakan Erdoğan kriterlerimize tam uymuş olsa orada yer almış olurduk” dedi. Kamalak, “Bir tarafta AK Parti’nin, diğer tarafta muhalefetin çatı adayı olursa bunları ölçer biçer, hangisini kriterlerimize uygun bulursak onu tercih ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Gül olamaz

Çatı isim 2’nci turda

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, cumhurbaşkanı seçimine dönük çatı aday arayışıyla ilgili “Abdullah Gül olabilir mi?” sorusuna “Asla” karşılığını verdi. CHP’nin aday arayışının sürdüğünü vurgulayan Hamzaçebi, belirlenen kişinin CHP’nin değil, Türkiye’nin adayı olacağını, bu nitelikleri taşıyacağını söyledi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Sayın Genel Başkanımız böyle bir şeyin olmadığını açıkladı. Biz Türkiye’nin cumhurbaşkanını arıyoruz. Bugün yapılan görüşmelerde kişi ya da adayın olmadığı açık. Genel Başkanımız medyada yer alan hususların doğru olmadığını ifade etti. Sayın Genel Başkanımız sadece ikisi mi var diye eleştirmişti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!