'Hürriyet sosyal' bir devrimdir

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet sosyal bir devrimdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 19:08

Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, “Yeni dünyada güç, kontrolü kaybetmekten korkmamaktan geçiyor. Biz bunu ‘Hürriyet Sosyal’ ile hayata geçirdik. Bir medya kuruluşu için, hele de 66 yıldır lider bir marka için bu büyük bir devrimdir” dedi.

Haberin Devamı

Eskiden ayrılmaz ikili olan güç ve kontrolün yeni dünyada tam tersine evrildiğini vurgulayan Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, “Yeni dünyada ise tam tersi; güç, kontrolü kaybetmekten korkmamaktan geçiyor. Bugün ‘Hürriyet Sosyal’ platformunda okurlarımızla birlikte içerik oluşturuyoruz ve bu süreçte kontrolü de onlarla paylaşıyoruz. Bir medya kuruluşu için hele de 66 yıldır lider bir marka için bu büyük bir devrimdir.
Hürriyet’le bu devrimi başlattığı için gurur duyuyorum” diye konuştu.
Türkiye’de önemli bir ilk olan Media Summit, medya planlamacıları, yöneticileri ve markaları bir araya getirdi. 47 konuşmacının katıldığı, 28 oturum gerçekleştirildiği Media Summit 2014’te basından televizyona tüm medya mecralarında dijital yönetimden, pazarlama etkinliğine, yatırımların geri dönüşüne kadar medya planlamanın önemli başlıkları iki gün boyunca ele alındı.

Haberin Devamı

‘GEZİ’DEN ÇIKAN DERS

Vuslat Doğan Sabancı bundan tam bir yıl önce gençlerden “Peki sen benim ne düşündüğümü biliyor musun?” sorusunun geldiğini hatırlatarak bir çok insanın bu sorunun sadece iktidara sorulmuş bir soru gibi algılanabileceğini dile getirdi. Oysa bu sorunun bütün yerleşik düzene cevaben söylendiğini vurgulayan Doğan Sabancı her alanda, her sektörde kendini güçlü, otorite olarak konumlandırılan herkese, “Sen benim ne düşündüğümü biliyor musun?” sorusunun yöneltildiğini kaydetti. Doğan Sabancı “Öteki taraftan ilk defa bir soru hepimize geldi. ‘Siz benim ne düşündüğümü biliyor musunuz?’ Bazı anlar vardır, yaşandıktan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Gezi olayları sırasında sosyal medyadan çıkan ses biz yerleşik medyaya, okuru dahil etmez, dinlemezsek hiçbir zaman eskisi gibi güçlü kalamayacağımızı söyledi” diye konuştu.
Doğan Sabancı şöyle devam etti: “Artık gerçek anlamda katılımcı bir dünyada yaşıyoruz. Değerlerimiz arasında “paylaşım” en önemli yerlerden birini tutuyor. Biz de Hürriyet’te kulaklarımızı kocaman açıp bu sesi dinledik. Eski düzendeki yerleşik kavramların hepsinin dokunulmazlığını kaldırıp, teker teker yeniden tanımladık.”

Haberin Devamı

SOSYAL TABANLI İLK HABER SİTESİ

Geçen yıl çok duyulan “Siz benim ne düşündüğümü biliyor musunuz?” sorularının da Hürriyet’te zaten başlamış olan süreci hızlandırdığına dikkat çeken Vuslat Doğan Sabancı, bir yıl boyunca gece gündüz çalışarak okuyucuların karşısına yepyeni bir hizmet olan ‘Hürriyet Sosyal’ ile çıktıklarını vurguladı.
Doğan Sabancı, ‘Hürriyet Sosyal’in Türkiye’nin ve dünyanın ilk sosyal tabanlı haber sitesi olduğunu belirterek “Fikri dahil tamamı yerli yani orjinal. Türk malı bir ürün ve dünyada bir ilk. Bildiğim kadarıyla henüz hiçbir medya kuruluşunun sunmadığı bir hizmet. Ancak eminim önümüzdeki birkaç yıl benzerleriyle sıkça karşılaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

15 GÜNDE NE DEĞİŞTİ

Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, 15 gün önce yayına alınan ‘Hürriyet Sosyal’ ile okurun Hürriyet deneyiminin nasıl değiştiğini katılımcılara gösterdiği filmin ardından şöyle açıkladı:

* Eski dünyada biz büyük medya kuruluşları, önemli bulduğumuz haberleri, kendi uygun gördüğümüz büyüklükte siz okurlarımıza sunardık. Yeni dünyada ise, Hürriyet Sosyal’de okurumuz girip 150’ye yakın kategoriden ilgilendiği haberleri seçip önceliklendirebiliyor. Böylece onun ilgi duyduğu dünyayı daha çok büyütebilmesine yardımcı oluyoruz. Sadece kendi gündemimizi vermiyor, okurun da kendi gündemini Hürriyet üzerinden oluşturmasına imkan veriyoruz.

Haberin Devamı

* Yazarlar artık kendi yazıları için ne düşünüldüğüne kulaklarını tıkayamazlar. Hürriyet Sosyal’e geçerken en hararetli tartışmaları bu konuda yaptık. Büyük yazarlarımızın yazılarının altına okur yorumlarını nasıl açacaktık! İşin büyüsümü bozulur? Ya çok olumsuz yorumlar gelirse ne yapacağız? Yazarlarımız buna ne diyecek? Ve hiç korktuğumuz gibi olmadı. Tam tersi çok olumlu tepkiler alıyoruz. Şimdi nasıl orada Yılmaz Özdil, Ertuğrul Özkök sayfaları var, her bir okurun da bir sayfası var.

* Okur artık okuyup bizden ayrılıp gitmiyor. Habere katılıyor. Hatta devam ettiriyor. Kendi sayfasını kurup ya da diğer arkadaşlarıyla paslaşıp paylaşıyor. ‘Ne düşündüğünü söylüyor, özgürce konuşuyor, fikrini duruşunu savunuyor’.

Haberin Devamı

* Bu platformun her renge, her yaşa, her düşünceye kapısı açık. Tek şartı var ‘vurmak, kırmak, maraza çıkarmak yok’. Hürriyet Sosyal çok kısa zamandır yayında. Bu kısa sürede yüzlerce insan üye oldu.

* Bazı okurlarımız ‘Bizi fişlemek mi istiyorsunuz?’ gibi sorular soruyorlar. Hayır, biz sadece sizi daha iyi tanımak ve böylece size daha iyi hizmet vermek istiyoruz. Zaten istenen bilgiler de herhangi bir sosyal medya ağı için istenenlerden fazla değil. Ayrıca o hesaplarla da girilebiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!