Ok yaydan çıktı ama

Güncelleme Tarihi:

Ok yaydan çıktı ama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 01:45

OKMEYDANI'ndaki Okçular Tekkesi'nde düzenlenen 2. Fetih Kupası’nın açılışına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, “Ya Hak...” diyerek 2 ok atışı yaptı.

Haberin Devamı

Geleneksel ok hocası tarafından (zihgir) ok yüzüğü takılan Bilal Erdoğan ceketini çıkararak atış yaptı. Ok eğitimi alıp almadığı sorusuna "Yarışlara katılmadım doğrusu ama buranın açılışından beri gelip atışlar yapıyoruz. Hem olimpik ok ve yayla; hem de geleneksel ok ve yayla atış tecrübemiz var yani" yanıtını veren Erdoğan, basın mensuplarından okçuluk sporuna destek vermelerini istedi. 'Ya Hak' diyerek 2 atış yapan Bilal Erdoğan, sonrasında müsabakaları izlemek için olimpik okçuluk sahasına geçti. Erdoğan bir süre yarışmaları izledikten sonra Okçular Tekkesi'nden ayrıldı. Geleneksel okçulukta hedef tahtası insan vücudu şeklinde oluyor. Hayati organları temsil eden halkaların içine atılacak atışlar farklı farklı puanlandırılıyor. Bilal Erdoğan’ın yaptığı 2 atış da halkaların dışına geldi. Erdoğan bu atışları için birer puan aldı. Ortada kalbi temsil eden noktayı vurmuş olsaydı 5 puan alacaktı.

Haberin Devamı

MİKROFON AÇIK KALDI

Tanıtım filmi sırasında Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ile vakfın mütevelli üyesi Necmettin Bilal Erdoğan arasındaki konuşma açık kalan mikrofonlara yansıdı. Yılmaz, yurtdışından getirdikleri okçuluk hocasının ‘kondisyon olmazsa olmaz’ dediğini Bilal Erdoğan’a aktardı. Bilal Erdoğan havuz yapılmasının öneminden bahsedince Yıldız, “Bakalım şu dönüşümden de birkaç bir şey kalırsa bize... Olmasa bile bir iki yer, bina olarak aldık mı yeterli bize. Altını istediğimiz gibi yaparız. Altı havuz olur. Üstü kondisyon yeri” dedi.

‘YA HAK’ DEDİ, OK ATTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!