Bombalı saldırının 10. yıl tanıtım toplantısında NSU davası eleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Bombalı saldırının 10. yıl tanıtım toplantısında NSU davası eleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 14:12

NSU terör örgütünün çivili bomba saldırısında bulunduğu Köln'ün Keup caddesinde düzenlenecek etkinliklerin tanıtım toplantısının ardından uzayıp giden NSU davaları eleştirildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde on yıl önce NSU terör örgütünün çivili bomba saldırısında bulunduğu Küçük İstanbul olarak tanınan Keup caddesinde saldırının yıl dönümünde üç gün boyunca düzenlenecek etkinlikler tanıtıldı. Tanıtım toplantısının ardından Hürriyet'e konuşan Keup Caddesi Esnaflar Birliği Başkanı Meral Şahin, uzayıp giden ve hala bir sonuç alınamayan NSU yer altı örgütü davasını eleştirerek şunları söyledi: “Yüzden fazla dava oldu. Bunca davadaki dosyalar üst üste konsa tavana dokunacak ama hala bir sonuç ya da açıklama yok. Bu sessizlik bizi daha da güçlendiriyor ve hırslandırıyor. Bu düzenleyeceğimiz festivalle umarım sesimiz artık daha gür çıkar ve gerekli mercilere ulaşırız. Artık davalar bir sonuç kazansın ve acılı insanlar biraz da olsa rahatlasın.”

Haberin Devamı

TÜRK-ALMAN DOSTLUĞU VERGULANACAK

Düzenlenen toplantıda 8-11 Haziran tarihinde düzenlenecek etkinliklerle ilgili detaylı bilgilere de yer verildi. Bombalı saldırının 10. yıl etkinliklerinde çeşitli sanatçılar konserler verilecek, tiyatro gösterileri yapılacak ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra Türk-Alman dostluğu vurgulanacak. Etkinliklere birçok önemli ismin yanı sıra Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gouck'un da katılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!