Futbolculara bezelye ve makarna ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Futbolculara bezelye ve makarna ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 11:54

Washington D.C. Büyükelçisi Serdar Kılıç, bugün kentte kamp yapan A Milli Takımımız onuruna büyükelçilik konutunda bir öğle yemeği verdi.

Haberin Devamı

Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Federasyon ve oyuncuların onurunayemek verdi. Türkiye Cumhuriyeti Washington D.C. Büyükelçisi Serdar Kılıç, bugün kentte kamp yapan A Milli Takımımız onuruna büyükelçilik konutunda bir öğle yemeği verdi. Yemeğe, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, A Milli Takım teknik heyeti ve futbolcular ile TFF kurullarının başkan ve üyeleri katıldı. Futbolcuların isteğine göre yapılan menüde bezelye, makarna ve tatlı olması dikkat çekti.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Büyükelçi Kılıç, meslek hayatında ilk kez bir federasyon başkanını ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri ve milli takımımızı burada gördüğümüz için mutluyuz. Türk insanını, özellikle de yurt dışında yaşayanları sizin başarılarınız kadar gururlandıran başka bir şey yok. Belçika’da görev yaptığım dönemde bunu bizzat görme imkanı buldum. Amerika Birleşik Devletleri’nde oynayacağınız maçlarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kılıç’ın konuşmasının ardından Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) eski başkanı ve avukat Günay Evinç, davetlilere Washington D.C. Belediye Başkanı Vincent Gray’in hoşgeldiniz mesajını okudu. Evinç daha sonra, Gray’in mesajının yazılı olduğu belgeyi TFF Başkanı Demirören’e takdim etti. Daha sonra söz alan Demirören, “Bizleri burada ağırladığı için Sayın Büyükelçimize teşekkür ediyorum. Uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Buradan başladık. Hayırlısı olsun” diye konuştu. Demirören’in ardından kaptan Nuri Şahin’de A Milli Takım adına Büyükelçi Kılıç’a teşekkürlerini sundu. Bu konuşmaların Ardından Serdar Kılıç’a Başkan Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Nuri, Milli Takım forması hediye etti.

Başkan Demirören ve yönetim kurulu üyeleri ile A Milli Takım kafilesi, yemek sonrasında elçilik çalışanları ile grup fotoğrafı çektirdi ve daha sonra konuttan ayrıldı. Büyükelçi Kılıç ve elçilik çalışanları, A Milli Takım’ı Türk bayrakları ile uğurladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!