İstanbul'un korkutan haritası

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun korkutan haritası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 09:57

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'den korkutan iddia: İstanbul'da 1999 depreminin ardından, olası depremlerde "toplanma alanı" olarak belirlenen yerler artık yok.

Haberin Devamı

İstanbul'da olası bir depremde, yardım ulaştırılması için insanların toplanacağı yerler olarak belirlenen, devlete ait tüm arazilerin, özelleştirildiği ortaya çıktı.

İstanbulun korkutan haritası
1. DERECE OTOPARK

1999 depreminin ardından toplanma yerlerinin tek tek listesini çıkaran CHP'li Gürsel Tekin, buraların artık devlete ait olmadığını, üzerlerine alışveriş merkezleri, binalar kurulduğu, dolayısıyla artık toplanma yeri olarak kullanılmalarının mümkün olamayacağını belirledi.
Tekin, Hürriyet'e hazırladığı harita ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
"1999 depreminden sonra, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit Milli Emlak'a ait arsa ve arazileri olası deprem durumunda toplanma alanı olarak belirlenmesi talimatı vermişti. Ancak bunların hiçbiri şu anda yok. AKP deprem alanlarını bile rant alanı olarak yandaşlarına peşkeş çekti. 50 milyar dolar topladılar deprem vergisi adı altında. Maliye Bakanı bu paraların ne olduğu sorulduğunda 'yol olduğunu' söylemişti. Ancak bu paralar yol değil, yolsuzluk oldu. Rant oldu."

Haberin Devamı

İstanbulun korkutan haritası

zgurcanli@hurriyet.com.tr

ayalp@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!