Kardak kahramanı Somali’de öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Kardak kahramanı Somali’de öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 00:31

1996 yılında Yunanistan’a karşı Ege’de gerçekleştirilen Kardak operasyonuna katılan, Ergenekon suçlamasının ardından TSK’dan ayrılan eski SAT komandosu Sadettin Doğan, Türk Hava Yolları’nın Mogadişu Güvenlik Şefi olarak çalıştığı Somali’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Sadettin Doğan evli ve bir çocuk babasıydı.

Haberin Devamı

SOMALİ’nin başkenti Mogadişu’da Türk Hava Yolları (THY) bürosunda güvenlik şefi olarak görev yapan eski SAT komandosu Sadettin Doğan, içinde bulunduğu araca yönelik silahlı saldırı sonrasında öldü. 42 yaşındaki Sadettin Doğan, 1996’da Yunanistan ile yaşanan Kardak krizi sonrasında kayalıklara düzenlenen operasyonda görev almış, adı sonra Poyrazköy davasında geçmişti. 2012 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa eden Sadettin Doğan, THY’na güvenlik hizmeti sağlayan şirketin Mogadişu bürosunda güvenlik şefi olarak çalışmaya başlamıştı.

Kardak kahramanı Somali’de öldürüldü

Dün Mogadişu’da seyir halindeki araca düzenlenen saldırıda başına 4 kurşun isabet eden Doğan, ağır yaralı olarak Kimse Yok Mu Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başhekim İbrahim Gök, “Araçta bulunan 3 kişi hastanemizde tedavi altına alındı. Başından aldığı kurşun ile hastanemize ağır yaralı olarak kaldırılan Sadettin Doğan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer iki kişi ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. Onların tedavisi ise ayakta yapılarak tamamlandı” dedi. THY Sözcüsü Ali Genç de, araçta bulunan pazarlama şefi Müslüm Aydın’ın ise saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirtti. Saldırıyı haber alan Mogadişu Büyükelçiliği derhal devreye girdi.

Haberin Devamı

El Şebab saldırmıştı

Dışişleri Bakanlığı’na Doğan’ın durumu bildirilirken, Somali makamları ile de temasa geçildi. Bakanlık yetkilileri, “Saldırının sebebi de yapan da henüz belli değil. Büyükelçilik araştırma başlattı. Somali makamları ile temas halindeyiz” dedi. Mogadişu’da daha önce 27 Temmuz 2013’te Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş, çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.

Bugün toprağa verilecek

Somali’nin başkenti Mogadişu’da silahlı saldırıda ölen Türk Hava Yolları’na (THY) güvenlik hizmeti veren firmanın Güvenlik Şefi Sadettin Doğan bugün İstanbul’da toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Somali’de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden emekli SAS komandosu Sadettin Doğan’ın cenazesi bugün uçakla İstanbul’a getirecek. Yarın da öğle namazına müteakip İstanbul Selimiye Camii'nde cenaze namazı kılınıp, Çengelköy Mezarlığı'nda defnedilecek.

Kardak kahramanı Somali’de öldürüldü

‘Suç işlemedim’ demişti

Kardak kayalıklarına düzenlenen operasyonda görev alan SAT komandosu Kıdemli Başçavuş Sadettin Doğan’ın adı Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Deniz Kuvvetleri bünyesinde kurulan ve Ergenekon örgütü adına faaliyet yürüten illegal yapılanma içerisinde geçmişti. Kardak kayalıklarında birlikte görev yaptığı SAT komandoları Levent Bektaş, Emre Onat, Ercan Kireçtepe, Eren Günay, Mustafa Turhan Ecevit, Ergin Geldikaya, Ferudun Arslan, Ali Türkşen ve Halil Cura ile irtibatlı olduğu öne sürülmüştü. Doğan hakkında Ergenekon üyesi olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Haberin Devamı

‘İHBARLAR İFTİRA’

Doğan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 14 Ekim 2009’da talimat ile alınan savunmasında, “Soruşturma çerçevesinde ele geçen örgütsel dokümanlar hakkında bilgim yok. Dokümanları kimlerin hazırladığını bilmiyorum. Hakkımdaki ihbarlar gerçek dışı. Deniz Kuvvetleri içerisinde var olduğu iddia edilen illegal yapılanma ile bir ilgim yok. İllegal her hangi bir eylemde bulunmadım. İhbarlar iftiradan ibaret. Suç işlemedim” demişti. Poyrazköy davası İstanbul Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edecek.

Kardak kahramanı Somali’de öldürüldü
KAÇIRILAN TÜRK PİLOTLAR SERBEST


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!