Milli Piyango'ya 3 flaş talip

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyangoya 3 flaş talip
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2014 17:47

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Milli Piyango'yu da kapsayan Şans Oyunları'nın 10 yıl süreyle lisans devri ihalesine ön yeterlilik başvurusu yapan gruplar arasında Çek Cumhuriyeti merkezli KKCG'nin yer aldığı konsorsiyum, Net Şans Oyunları Yatırım-Hitay Yatırım Holding ortak girişim grubu ve Turkcell'in bağlı ortaklığı Inteltek de bulunuyor.

Haberin Devamı

ÖİB'nin önyeterlilik başvurusu yapan tüm şirketleri bugün açıklaması bekleniyor.

Yatırım grubu KKCG, Emma Capital ve İtalyan şans oyunları şirketi GTECH ile Milli Piyango ihalesine teklif vereceğini bugün açıkladı. KKCG'den yapılan açıklamada, konsorsiyumda bir Türk ortağın da yer alabileceği belirtildi.
İhale süreci konusunda bilgi sahibi olan bir kaynak da Turkcell'in yüzde 55 bağlı ortaklığı İnteltek'in de ön yeterlilik başvurusu yapan şirketler arasında olduğunu söyledi.

Net Holding dün yaptığı açıklamada, grup şirketi Net Şans Oyunları Yatırım'ın Hitay Yatırım Holding ile ortak girişim grubu (OGG) oluşturarak ihaleye katılacağını duyurmuştu. Net Şans-Hitay OGG'de Net Şans'ın payının yüzde 90, Hitay'ın ise yüzde 10 olduğu belirtilmişti.
"Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi İhalesi", düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne ait olan piyango, hemen kazan, şans topu, on numara, süper loto ve sayısal loto adlı şans oyunlarının lisanslarını içeriyor.

Haberin Devamı

Ortak girişim gruplarının değişiklik yapılması için 12 Haziran'a kadar süre bulunan ihalede son teklifler 27 Haziran günü verilecek.

Çek yatırımcı Jiri Smejc'in sahibi olduğu Emma Group bünyesinde bulunan KKCG ve Emma Capital, geçen yıl başka yatırımcılarla birlikte Yunan şans oyunları şirketi OPAP'ın çoğunluk hissesini satın almıştı.
Emma Capital'ın internet sitesine göre, Emma Group Yunan şans oyunları şirketi OPAP'ın da yüzde 33 hissesini bünyesinde bulunduruyor. OPAP, 2009 yılında gerçekleştirilen ve ardından iptal olan Milli Piyango özelleştirmesi ihalesine katılan şirketler arasındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!