Justin'den Soma'ya şarkı

Bu senenin belki de en çok beklenen konseri dün gece gerçekleşti.

Haberin Devamı

BKM ve Map organizasyonuyla düzenlenen konserde Justin Timberlake İTÜ Stadyumu’nda yaklaşık 2 saat boyunca en sevilen şarkılarını seslendirdi.

Justinden Somaya şarkı

Konser alanına ulaşım ile ilgili uyarılar işe yaramış olacak ki, konser izleyicisinin büyük çoğunluğu toplu taşımayla gelerek olası trafik çilesini engellemiş oldu. Stadı dolduran kalabalığın çoğunlukla genç izleyicilerden oluşması bence konserin daha da yüksek bir enerjiyle geçmesine sebepti. Bu kadar coşkulu genç bir kitlenin saatler öncesinde stada gelip, konser boyunca Justin’in tüm şarkılarını hep bir ağızdan söylediğini görmek bana da çok iyi geldi. Justin Timberlake sahneye çıkışı sonrasında ilk şarkısını bitirdikten sonra stadın kalabalığını görünce gözlerine inanamadığını söyledi.

Haberin Devamı

N’Sync ile hayatımıza giren Justin Timberlake, her boy band’in başına geldiği gibi grubun dağılmasından sonra ilk ve belki de tek sıyrılan olmuştu. Seneler geçmeden kıvırcık saçlarına daha düzgün bir form veren ve Timbaland ile müzikal yolculuğuna devam eden JT, artık pop müziğinde bir ikon haline geldi. Böylesine büyük bir dünya yıldızının, muhtemelen kendi kariyerinde de en büyük dünya turnesinde İstanbul’a da gelmesi gerçekten çok önemli.

Dün gece Justin on binlerce hayranının doldurduğu İTÜ Stadyumu’nda en sevilen şarkılarını seslendirirken, Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybedenleri anmayı da unutmadı. ‘Until The End Of Time’ şarkısı için piyano başına geçen Timberlake, stadı dolduran herkesten telefonlarının ışığını açmasını istedi, bu şarkıyı Soma’da hayatını kaybeden işçilere ithaf ederken, stadın o ışık dolu görüntüsü aklımdan çıkmıyor.

Koyu bir Michael Jackson hayranı olan Justin, konserde ‘Shake Your Body’ ve ‘Human Nature’ coverlarıyla pop müziğinin kralını da unutmamış oldu. Özellikle ‘Human Nature’ cover’ı gerçekten çok güzeldi.

Justinden Somaya şarkı

Beni konserde en çok etkileyen şarkılardan biri de ‘LoveStoned’ oldu. Konserin başlarında söylediği şarkının şekil değiştirdiği ikinci yarısında sahnede platform ile yukarı yükselen Justin ve arkasındaki video şov nefisti.

Haberin Devamı

Konserin sonlarına doğru gitarını eline alan Justin, şarkıları akustik başlayıp dans ederek bitirdi. Özellikle ‘What Goes Around, Comes Around’ u akustik söyledikten sonra, şarkının orijinal halinin tekrardan başlaması benim gibi stadı dolduran herkesi çok mutlu etti. Gitardan piyanoya geçen, sürekli sahnede dans eden, dev bir kadroyla sahnede 2 saat durmadan şarkı söyleyen JT, konseri ‘Suit & Tie ‘ ile sonlandırdı. Bis için sahneye geri geldiğinde ‘SexyBack’ ve ardından ‘Mirrors’ ile konsere en güzel kapanışı yaptı. Özetle Justin Timberlake İstanbullulara harika bir gece yaşattı, darısı yaz boyu diğer konser ve festivallerimizin başına diyelim.

Haberin Devamı

BABYLON SOUNDGARDEN 2014

Cumartesi ‘Soma İçin Müzik’ sloganıyla Pozitif Live’ın bu sene 4. kez düzenlediği festival yine dopdoluydu.

Justinden Somaya şarkı

Öğle saatlerinde başlayan festivalde 3 farklı sahnede düzenlenen konserlerle müzik severlere gün boyu sevdikleri sanatçıları izleme imkanı verdi. Festivale katılan herkes, satın aldıkları biletler sayesinde Soma Gençlik Bursu’na destekte bulunmuş oldular. ( Soma Gençlik Bursu Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın oluşturduğu, Soma'da 1. derece yakınlarını kaybetmiş gençlere yönelik bir eğitim bursu olup, fonda toplanacak parayla Üniversite (lisans / yüksek lisans / doktora) ve Lise eğitimlerine devam eden gençlere burs imkanı sağlayacak. )

Haberin Devamı

Justinden Somaya şarkı

Festivalin ana sahnesi kadar, ormanın arka tarafına doğru kurulmuş olan Red Bull Music Academy Sahnesi dikkat çekecek dj performanslarıyla doluydu. Park Orman’a girdikten sonra festival alanını biraz gezip, kendimi John Talabot’un setine teslim etmek için Red Bull Music Academy sahnesine gittim. John Talabot’u dinledikten sonra karar verdim, özellikle bundan sonraki Babylon Soundgarden festivallerinde bu alternatif sahneye daha çok önem göstereceğim. Ağaçların arasındaki bu samimi, küçük elektronik müzik sahnesi gerçekten başlı başına ayrı bir festivaldi. John Talabot’un harika Dj set’ini dinleyip, ana sahnede çıkan Sky Ferreira’yı izlemeye gittim.

Haberin Devamı

Justinden Somaya şarkı

Pet Shop Boys
öncesi festival alanındaki kalabalığı yavaş yavaş ana sahneye çeken Sky Ferreira tahminimden biraz daha kısa sahnede kaldı. Pet Shop Boys için sahne hazırlıkları başladığında biz de ana sahnede önlere doğru yerimizi almıştık. Çocukluğumun gruplarından olan Pet Shop Boys’un geçen sene İstanbul konseri iptal olunca, onları bir daha canlı izlemeyeceğimi düşünmüştüm. Bu sene tekrardan karşımızda bulmak gerçekten harika oldu.

Justinden Somaya şarkı

Neil Tennant
ve Chris Lowe ikilisi sahneye ‘Axis’ eşliğinde çıktılar. Son albümleri Electric’ten de şarkılara yer verdikleri konserde, sanırım 80 ve 90’lardaki hitlerini çaldıkları anda eğlencenin şekli değişti.

Justinden Somaya şarkı

‘It’s A Sin’
, ‘Rent’ , ‘Always On My Mind’ , ‘West End Girls’, ‘Go West’ bir yana, özellikle benim için Pet Shop Boys’un vazgeçilmezi ‘Domino Dancing’i canlı canlı dinlemek gerçekten tarifsiz bir mutluluktu. Geceyi ‘Vocal’ ile kapatan İngiliz ikili, bis için sahneye geri geldiklerinde söyledikleri şarkıyla Soma’yı da anmayı ihmal etmediler.

KARIŞIK KASET

Mayıs ayı sona ererken, aybaşında başladığım Karışık Kaset listesine yeni eklediğim şarkıları sizlerle paylaşmak istedim. 40’tan fazla şarkının olduğu listenin tamamına Spotify’dan Karışık Kaset By Mayıs 2014 adıyla ulaşabilirsiniz.

Keyifli dinlemeler…

1) Michael Jackson – Love Never Felt So Good

2) Ed Sheeran - Sing

3) Cash Cash – Overtime (Vicetone Remix)

4) Aloe Blacc feat David Correy – The World is Ours

5) The Isley Brothers feat Studio Rio – It’s Your Thing

6) Asgeir – Going Home

7) Julie Bergan – Younger (Oliver Nelson Remix)

8) Michael Jackson – Chicago

9) Thirty Seconds To Mars – Do Or Die (Afrojack remix)

10) Morrissey – World Peace Is None Of Your Business

11) Tori Amos – Promise

12) Green Day – Carpe Diem

13) NU – Man-o-tu (Original Mix)

14) Michael Jackson – A Place With No Name

15) La Roux – Let Me Down Gently

16) Douglas Dare – Nile

17) Kİmbra – 90s Music

18) Wrabel – Ten Feet Tall

19) Cloud Control – Scar

20) Sezen Aksu – Yeni ve Yeni Kalanlar

21) Morrissey – Istanbul

22) Justin Timberlake – Not A Bad Thing

Yazarın Tüm Yazıları