Alkışlarla uğurladılar

Güncelleme Tarihi:

Alkışlarla uğurladılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2014 10:21

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Birinci Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, önceki akşam sahnelenen ‘Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum’ oyunuyla sona erdi. Festival kapsamında sahnelenen oyunları yüzlerce tiyatrosever izledi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Şehir Tiyatroları’nın desteğiyle gerçekleşen 1.Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, ünlü tiyatrocuları ağırladı. Belediyesi ve Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde Tiyatro

Alkışlarla uğurladılar
Frankfurt’un düzenlediği festivalde ünlü tiyatrocular Ayla Algan, Haldun Dormen, Perihan Savaş, Erhan Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu oyuncular ile İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Genel Sanat Yönetmeni H. Zafer Şahin, tiyatroseverlerle buluştular.

Festivalde ‚Yolcu‘, ‚Yüzleşme‘ ve ‚Ben Sinema Artisi Olmak İstiyorum‘ adlı oyunların yanısıra paneller, söyleşiler, oyunculuk atölyeleri çalışmaları, çocuk oyunları yeraldı.

Alkışlarla uğurladılar


FESTİVALDE ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Festivalin ilk oyunu, Rüsselsheim Şehir Tiyatrosu’nda Bahtiyar Engin, Aslıhan Kandemir, Mehmet Avdan, Gün Koper ve Cengiz Tangör’ün
Alkışlarla uğurladılar
rol aldığı Nazım Hikmet’in ‚Yolcu‘ eseri oldu. ‚Yüzleşme’de usta oyuncu Perihan Savaş ile Zeki Yıldırım, Samet Hafızoğlu ve Orcan Dönmezer de performansları ile seyircilerden tam not aldılar.
Çocukların da unutulmadığı festivalde Okan Karaca’nın hazırladığı Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt eseri Max Planck Schule Rüsselsheim’da çocuk seyirciler ile buluştu. Çocuklar için oldukça eğlenceli olan kukla oyununda Okan Karaca ile birlikte Okan Patırer, Betül Kızılok ve Pınar Aygün, Türkçe olarak hazırladıkları oyunda üç afacan kardeşin Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını çocukların gözüyle anlattı.

Alkışlarla uğurladılar


TÜRK TİYATROSU TAÇLANDI

Diğer yandan Frankfurt Belediyesi, 1. Frankfurt Türk Tiyatrosu Festivali kapsamında kente gelen Türk tiyatrosunun usta oyuncularını ‘İmparator Sarayı’nda ağırladı.
Alkışlarla uğurladılar
Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, Amerika Birleşik Devletleri’ne göçeden Almanlar’ın dillerini unuttuğuna dikkat çekerek “Almanlar tarihsel süreç nedeniyle ulusal kimliklerini sahiplenme konusunda özgüvenleri yok. Sizler kimliğinizi, kültünüzü yaşatın” dedi.

Alkışlarla uğurladılar


İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni H. Zafer Şahin ise 100 yıldan beri dünya tiyatrosunun en iyi örneklerini en iyi yorumla sergilediklerini kaydetti. Tarihi bir ana tanıklık ettiklerini kaydeden Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, Frankfurt’ta bu tarihi mekanda ilk kez tiyatrocuların selamlanması, Türk tiyatrosunun taçlandırılması anlamına geliyor. Birinci tiyatro şenliğimiz de çağdaş sanata önem verilmesinin iyi bir örneğidir. Festival, bir toplum şenliği, ortak geleceğimize ‘merhaba’dır” diye konuştu. Tören sırasında Frankfurt Belediyesi gönderine Türk bayrağı çekildi

KELLECİOĞLU: İYİ Kİ TİYATRO YAPIYORUZ

Festivali değerlendiren Tiyatro Frankfurt Genel Yayın Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, ‘‘Bu festival, toplumun her kesiminden gönül vermiş, birbirinden fedakar insanlar olmadan gerçekleşemezdi. Bizi destekleyenlere şükrünlarımı sunuyorum. Tiyatronun en güzel yanlarından biri, birleştiriciliği, bizleri sanatın ışığı altında bir araya getirmesidir. Aynı havayı solumak, birlikte olmak ne güzel bir duygu. Bu nedenle iyi ki sanatçıyız, iyi ki tiy
Alkışlarla uğurladılar
atro yapıyoruz diyorum“ dedi.
Başkonsolos Ufuk Ekici, Tiyatro Festivali’nin sahiplenilmesi isterken Konsolos Özkan Durmaz ise Frankfurt Türk Tiyatro Festivali ile 3 Eylül’de 14.ncü düzenlenecek Frankfurt Türk Film Festivali’ni kardeş olarak ilan etti.

Alkışlarla uğurladılar


HÜRRİYET'TE BULUŞTULAR

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali için gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, Hürriyet’e konuk oldu. Hürriyet tesislerinde çalışanlarla birlikte öğle yemeği yiyen sanatçılar, baskı tesislerini de gezerek bilgi aldı. Aralarında Ayla Algan, Perihan Savaş, Erhan Yazıcıoğlu, Fikret Urağ’ın da bulunduğu tiyatro sanatçıları, Almanya’da kapısında bayrakların dalgalandığı güzel bir tesis görmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. İstanbul Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin ve yardımcısı Savaş Barutçu, Hürriyet ekibine ev sahipliği ve festivale verdikleri destek için teşekkür ettiler.

Alkışlarla uğurladılar


TEŞEKKÜR VE PLAKET

Festivali düzenleyen Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, ünlü tiyatro sanatçımız Haldun Dormen ile birlikte, Nazım Hikmet’in ‘Oyun’ adlı eserinin sahnelendiği Rüsselsheim Tiyatrosu’nda, Almanya’da ilk kez düzenlenen tiyatro festivaline verdiği katkılardan dolayı Hürriyet’e teşekkür ederek, Doğan Medya International Genel Müdürü Sevda Boduroğlu’na plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!