Mısır'da tutuklanan Emre Gürbüz ailesine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Mısırda tutuklanan Emre Gürbüz ailesine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 00:31

Mısır’da tutuklanan ve 186 gün sonra serbest bırakılan Türk öğrenci Emre Gürbüz’ü Kayseri’de ailesi gözyaşlarıyla karşıladı.

Haberin Devamı

Mısır'da Ezher Şeyhi binasına zarar verdiği iddiasıyla gözaltına alınan ve 186 gün sonra serbest bırakılan Emre Gürbüz, havayoluyla önce İstanbul’a geldi. Yine havayoluyla Kayseri’ye gelen Niğdeli Gürbüz’ü, Kayseri Erkilet Havaalanı’nda annesi Safiye ve baba Ali Gürbüz ile diğer yakınları karşıladı. Karşılamada aile gözyaşlarına hakim olamadı. Karşılamaya gelenler arasında bulunan minik yeğen Hafsa Didar Kuş da, dayısı Emre Gürbüz’ün kucağından hiç inmedi.

Mısırda tutuklanan Emre Gürbüz ailesine kavuştu


Uzun bir aradan sonra hürriyetine ve ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Emre Gürbüz, “6,5 aydır ailemle bile konuşamıyordum. O kadar sıkı yönetim vardı. Buraya kadar gelmek ve aileme kavuşmak çok güzel. Bir arkadaş daha var orada Reşit Öztürk abi de inşallah en yakın zamanda çıkar” diye konuştu. Annesi Safiye Gürbüz de, 6,5 aydır tutuklu olan oğlu için günlerce gözyaşı döktüğünü anlattı. Oğluna sağ salim kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden anne Gürbüz, “6 aydan sonra çocuğuma kavuştum. Çok mutluyum. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın. Yardımlarını esirgemeyen devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Baba Ali Gürbüz de, oğlunun Mısır’a Türkiye’deki bir üniversiteye kayıt yaptırmak için oradaki öğrenci belgelerini almak için gittiğini söyledi. Çok zor günler geçirdiklerini anlatan baba Gürbüz, Emre’nin serbest bırakılması için çaba gösteren herkese teşekkür etti. Gürbüz, “Oğlumuza kavuşmak bizi duygulandırdı” dedi. Aile daha sonra karayoluyla memleketleri Niğde’ye gitmek üzere hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!