Kocaoğlu, "Hedef yüzülebilir körfez"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu, Hedef yüzülebilir körfez
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 14:44

4. Avrupa Arıtma Çamurları Yönetimi Konferansı ECSM2014 İzmir'de başladı. Avrupa ülkelerinin yanısıra ABD, Kanada, Avustralya, Japonya, Tayland ve Çin gibi ülkelerden yaklaşık 200 bilim adamı ve sektör temsilcisinin de katıldığı konferansın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir'de 4 milyon hemşehrimizle, üniversitelerimiz ve meslek odalarımızla birlikte çevreyi, denizi, suyu ve havayı yani geleceğimizi korumaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 26-27 Mayıs 2014 tarihlerinde Kaya Termal Otel'de düzenlenen '4. Avrupa Arıtma Çamurları Yönetimi Konferansı - ECSM2014'ün açılış törenine katıldı. Dokuz Eylül Ünivesitesi'nin evsahipliğinde Belçika Liege Üniversitesi ve Dünya Su Birliği işbirliğinde gerçekleşen konferansta bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çamur yönetimi ve Yüzülebilir Körfez Projesi konularında gerçekleştirdiği hamleleri anlattı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm dünyada çevrenin vahşice kullanılarak kirletildiğini belirtti. Çevrenin sadece korunmasının yeterli olmadığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Bunun geriye döndürülmesi ve iyileştirilmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu bilinçle çalışıyoruz. İzmir'in arıtmalarından çıkan çamurun çürütülmesi ve kurutulması projemiz bitti. Bizim şu anda bir arıtma çamuru problemimiz yok gibi görünüyor. Kent merkezine uzak yerlerde çıkan çamurları ise güneş enerjisiyle kurutmak gibi bir projemiz var. Ayrıca, İzmir Körfezi'ni rehabilite etmek ve 'Yüzülebilir Körfez' hedefine ulaşmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda körfezde büyük bir kanal açmak istiyoruz. Halen ÇED sürecinde olan projemiz bittikten sonra çok büyük miktardaki tarama malzemesini geri kazanacağız. Tarama malzemesini tuzdan arındırıp geriye dönüştürmek için çaba gösteriyoruz. İzmir'de 4 milyon hemşehrimizle, üniversitelerimiz ve meslek odalarımızla birlikte çevreyi, denizi, suyu ve havayı yani geleceğimizi korumaya çalışıyoruz" dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, konuklara İzmir hakkında genel bilgiler verirken, 4. Avrupa Arıtma Çamurları Yönetimi Konferansı Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azize Ayol, konferansın çamur yönetimi ile ilgili en yeni bilimsel ve teknolojik birikimleri paylaşmak için etkin bir platform oluşturduğunu kaydetti.
Toplantıda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr.Yakup Karaarslan ile Gea Vestfalia Separatör Endüstrileri şirketi adına Serdar Gez de birer konuşma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!