Bu kez erkek kadından dayak yedi

Güncelleme Tarihi:

Bu kez erkek kadından dayak yedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 13:30

İngiltere’de cinsel ve fiziksel şiddet kurbanı erkeklerin haklarını savunan Mankind adlı bir sivil toplum kuruluşu, aile içi şiddetin erkek kurbanlarının toplum tarafından görmezden gelindiğini çok ilginç bir deneyle kanıtladı

Haberin Devamı

Deneyde iki oyuncu kullanıldı. ilk olarak erkek oyuncu sevgilisi rolündeki kadın oyuncuyu tartakladı. Olayığ görenler hemen müdahale etti. Müdahale edenlerden bazıları kadını bırakmazsa polisi aramakla tehdit etti. Bir kaç kişi de kadına “Sevgilini terk et;

Bu kez erkek kadından dayak yedi
ondan daha iyilerini hak ediyorsun” dedi.
Bu kez erkek kadından dayak yedi

Oyuncular daha sonra rolleri değiştirdi. Bu kez kadın oyuncu erkeği tartakladı. Sahneyi görenlerden bazıları kavgayı izlemek için durdu; ama kimse kadını engellemeye çalışmadı. İzleyenler yaşananlara yalnızca güldü.

Deneyin kamuoyuyla paylaşan yardım derneği, İngiltere’de aile içi şiddet kurbanlarının yüzde 38’ini erkeklerin oluşturduğunu belirtti. Dernek bu kurbanların örnekteki gibi görmezden gelindiğini savundu.
Bu kez erkek kadından dayak yedi

Deney sosyal medyada da büyük ilgi çekti. Yorumlarda fiziksel güç ve kültür farklılıkları nedeniyle kadının erkeğe uyguladığı şiddetin görmezden gelinmesinin “doğal” olduğunu savundu. Kimileri de deneyin kanıt olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!