'Polisin talimatla gözaltına alması çok vahim'

Güncelleme Tarihi:

Polisin talimatla gözaltına alması çok vahim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 10:51

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in talimatıyla Eskişehir'de bir vatandaşın polis tarafından göz altına alınması CHP'nin tepkisine neden oldu. CHP,gözaltına alınan vatandaşa destek olmak için Eskişehir'e giderken, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Gökçek parti şefi gibi. Hadi onun kafasında demokrasi diye bir şey yok da polisin bu talimatı yerine getirmesi, vahim olan bu" dedi.

Haberin Devamı

Polisin talimatla gözaltına alması çok vahim
Gökçek, 1 Haziran’da seçimlerin tekrarlanacağı Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde mitinge gitti. Kendisi konuşma yaparken bir vatandaşın "Mahmudiye’de hırsız var" yazılı dövizli protestosuyla karşılaştı. Bunun üzerine Gökçek elindeki mikrofondan "Polis arkadaşım alır mısın şunu? Şikayetçiyim" demesi üzerine bu kişi gözaltına alındı.

Vatandaşın, belediye başkanı talimatıyla gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında bir heyet Eskişehir'e yola çıktı.

Polisin talimatla gözaltına alması çok vahim
Gökçek 'Polis arkadaşım alır mısın şunu?' dedi, polis gözaltına aldı

Telefonla ulaştığımız Ağbaba, "İl başkanlarının polise talimat verdiği bir ülkede, belediye başkanı da bunu yapıyor. İmam cemaat ilişkisi gibi, Başbakan da polise bu göstericileri niye vurmuyorsunuz, anlamıyorum, bunları vurun anlamına gelen sözler ediyor. Gökçek de haddini bilmeden, tıpkı bir parti şefi gibi polise bunu gözaltına alın, diyor. Hadi Gökçek'in kafasında demokrasi diye bir şey yok; böyle yapabilir de polisin bu talimatı yerine getirmesi, asıl vahim olan bu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Ağbaba, gözaltına alınan kişinin kim olduğunu bilmediklerini ancak destek olmak için Eskişehir'e gittiklerini söyledi.

GÖSTERİCİ CHP'Lİ DEĞİLMİŞ!

CHP'li Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Eskişehir'e gittiklerini, Gökçek'e 'hırsız var' pankartı açan vatandaşla da telefonla konuştuklarını söyledi. Ağbaba, bu vatandaşın CHP üyesi olmadığını belirterek, polis tarafından iki üç saat gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!