Diyarbakır'da sahte rapor operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda sahte rapor operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 10:26

Diyarbakır’da sahte rapor operasyonu düzenlendi. Aralarında profesörlerin de bulunduğu 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yapılan şikayet üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, özellikle hasta tutuklu ve hükümlülere sahte rapor düzenleyerek onların uzun süre hastanade kalmalarını sağlayan sağlık görevlilerine yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bugün aralarında profesörler, doktorlar ve hasta bakıcıların da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Operasyon devam ederken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır ve bazı illerdeki açık ceza infaz kurumlarından Diyarbakır'a izinli gelen hükümlülerin hastaneye yatışlarıyla ilgili iddialar kapsamında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Yürütülen soruşturma kapsamında eylemlerine göre rüşvet, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarına karşı dolandırıcılık iddiasıyla Diyarbakır'da görev yapan 7 doktor, 2 memur, 2 suça aracılık eden sivil vatandaş, 7 infaz koruma memuru olmak üzere 18 kişi hakkında soruşturma başlatılmış olup bu kişilerden 16'sı gözaltına alınmıştır. Adreslerinde bulunamayan 2 kişinin de yakalama çalışmaları devam etmektedir."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!