Papa'dan Kubbet-üs Sahra ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Papadan Kubbet-üs Sahra ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 10:10

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françesko, Mescid-i Aksa avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra'yı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Doğu Kudüs'e ulaşır ulaşmaz Mescid-i Aksa'nın avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra'yı ziyaret eden Papa Françesko, burada Kral Abdullah'ın yardımcısı Prens Gazi bin Muhammed, Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin ve önde gelen Filistinliler tarafından karşılandı.

Papa Françesko Kubbet-üs Sahra'ya girerken ayakkabısını çıkarttı. Ziyaretini tamamlamasının ardından ayakkabısını tekrar giydi. Papa daha sonra Ağlama Duvarı'nı da ziyaret etti.

Papadan Kubbet-üs Sahra ziyareti

Yahudiler için kutsal olan Ağlama Duvarı'nda kısık sesle bir kağıda yazdığı dileğini okuyan Papa Françesko, daha sonra dileğini Yahudi geleneğinde olduğu gibi buradaki taşların arasına bıraktı.

Haberin Devamı

Papa, burada kendisine eşlik eden iki eski arkadaşı Müslüman din adamı ve Arjantin'in başkenti Buenos Aires'deki Dinler Arası Diyalog Enstitüsünün Başkanı Ömer Abbud ve Yahudi Hahamı Abraham Skorka ile kucaklaştı. Ağlama Duvarı ziyaretinin sonunda Papa Françesko, ziyaretçi defterine yazdı ve orada bulunan İsrailli yetkililerle tokalaştı.

Mescid-i Aksa muhafızından alınan bilgiye göre, İsrail polisi, Papa'yı karşılama hazırlıkları gerekçesiyle Mescid-i Aksa'ya gelen Müslümanların sabah namazı kılmalarına izin vermedi. Dün öğle saatlerinden itibaren İsrail polisinin, Aksa'yı boşaltabilmek için gelenlerin kimliklerine el koyduğu, sabah namazı vaktinden itibaren gelenlerin ise içeri alınmadığı bildirildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Papa'nın ziyareti nedeniyle polis, Kudüs genelinde olağanüstü güvenlik önlemleri almıştı. Ziyaret dolayısıyla yarından itibaren kentteki pek çok cadde ve sokağın iki gün süreyle trafiğe kapatılacağı duyurularak, Kudüslülerden yol kenarlarına araç park etmemeleri istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!