Taşeron Pensilvanya

Güncelleme Tarihi:

Taşeron Pensilvanya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 02:08

Başbakan Tayyip Erdoğan, “17 Aralık sonrası için hazırlanmış iddianameler, polis fezlekeleri şimdi elime geçti. Bu fezlekelerde ne yazıyor biliyor musunuz? ‘Dönemin Başbakanı’ ifadesi geçen iddianame hazırlamış polis benim için. CHP-MHP bu tezgâhın içinde. Pensilvanya bu tezgâhın taşeronu” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, 1 Haziran’da seçimlerin tekrarlanacağı Yalova’da özetle şunları söyledi:

İTTİFAK BOŞA ÇIKTI

- “Yalova’da AK Parti ile sandıkta baş edemeyeceğini anlayanlar hem ittifak yaptılar hem de hileye başvurdular. Bu işin peşini bırakmadık, Yalova’yı hileye terk etmedik. Seçimlerin tekrarlanmasını sağlamış olduk. Önümüzdeki hafta bugün sandığa gidiyoruz. Yalova’nın geleceği hakkında çok önemli bir karar vereceğiz. Tartışmaya mahal bırakmadan Yalova’dan AK Parti’ye ‘evet’ diyoruz. Kocaeli, Bursa İstanbul Yalovamızın kardeş belediyesi olacak. Yalova’yı kendi başına bırakmayacağız. CHP’nin buraya yapacağı bir şey yok. Oylarımızı asla israf etmeyelim. Bakın bir kez daha AK Parti karşısında arayışlara giriyorlar. Bakın bunu birçok ilde denediler. Ortak aday çıkardılar. O eski MHP’li birden CHP’li olurken, CHP Genel Başkanı da Ankara sokaklarında ‘bozkurt’ işareti yaparak dolaştı. İstanbul’da aynı ittifakı yaptılar. MHP, hatta diğer bazı partiler ve Pensilvanya destekledi. Hatta CHP’nin İstanbul adayını CHP değil Pensilvanya belirledi. İttifakları İstanbul’da da boşa çıktı.

Haberin Devamı

- Burası Yalova. Bakınız 2 gün sonra 27 Mayıs’ta merhum Menderes’e yapılan o meşum saldırının 54’üncü yıldönümü. Halkın oylarıyla halkın sevgilisi olan merhum Menderes ve hükümetini işte tam böyle, bize yaptıkları gibi hilelerle çok alçakça iftiralarla yıpratmak istediler. Aynı oyunu bize de oynamak istediler. Her türlü iftira ile, ithamla, kirli tahrikle üzerimize geldiler. 17 Aralık sonrası için hazırlanmış iddianameler, fezlekeleri şimdi elime geçti. Bunlarda ne yazıyor biliyor musunuz? Merhum Menderes’i başbakan iken, ‘Sabık Başbakan’ diye yargılamışlardı. Dur bakalım ya. Şimdi benim içinde ne vardı biliyor musunuz, ‘Dönemin Başbakanı’ lafı geçen iddianame hazırlamış polis benim için. Şimdi bu iddianameyi hazırlayan o güvenlik mensuplarına sesleniyorum: Siz bunu 17 Aralık öncesinde hazırladınız. Aralık geçti, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs. Mayıs da bitiyor. Yahu sen ‘Dönemin Başbakanı’ dediğin Tayyip Erdoğan bak hâlâ burada. Sen nasıl bir polissin? Nasıl böyle bir şey yaparsın? Çünkü Pensilvanya böyle talimat vermiş. Bunlar zannediyorlardı ki 17 Aralık darbesiyle başarılı olacağız, hukuk darbesiyle de bunu tamamlayacağız ve başbakanı indireceğiz ve ardından da hükümeti kuracağız. Buna inandılar.

Haberin Devamı

CHP-MHP çok pişman

- Allah’a hamdolsun, biz bu darbe girişimi karşısında dik durduk. Biz rabbimize güvendik, halkımıza güvendik. Milletimiz de kendi hükümetine partisine sımsıkı sahip çıktı. İradesini bu şer ittifaka teslim etmedi. Bakın şu anda CHP de MHP de çok pişmanlar. Şimdi içlerinde birbirini yiyorlar. Hem böyle kirli bir ittifakın içine giriyor, hem de seçimi kaybediyor. Bunu nasıl izah edeceksin ey CHP? Pensilvanya’nın peşine takıldın, birilerinin dizinin önüne oturdun, üstelik de başarısız oldun.
m Dün (önceki gün) Almanya’daydım. Daha gitmeden CHP’nin oradaki uzantıları her türlü provokatif eyleme hazırlandılar. Bizim oraya gitmemiz engellemek için kampanyalar düzenlediler. Fakat Köln’ün en büyük salonunda 20 bin Türk onlara en büyük cevabı verdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!