Yetiş Ayşe

Yetiş Ayşe’ye aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yetiş Ayşe’yle ilgili 1-2 küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Yardım etmek isteyen okur dostlarım hangi tarihte yayınlanan, hangi başlıklı ve rumuzlu eposta ile ilgili bilgi istediklerini detaylı yazarlarsa bizim de cevap vermemiz kolaylaşmış olur. (mümkünse linkini de ekleyerek)

Yardım talep edenler de bana eposta gönderirken taleplerinizi daha detaylı yazarsanız yardım olasılıklarını arttırmış olursunuz. Örneğin kıyafet talep ediyorsanız kaç beden giydiğinizi ve boyunuzun uzun ya da kısa olup olmadığını, ne tür kıyafetleri tercih ettiğinizi (spor, kapalı, abiye, takım elbise vs), eklerseniz herkesin işi kolaylaşmış olur.

İsminizin yayınlanmasını istemiyorsanız kendinize bir rumuz seçmenizde de yarar var, gelen taleplerin kime geldiğinin anlaşılabilmesi açısından.

Haberin Devamı

Hangi şehirde olduğunuzu eklemeniz de o şehirdekilerden yardım alma olasılığınızı arttıracaktır.
Epostalarınızı bana gönderirken Yetiş Ayşe konu başlığını yazmayı ve yazınızın yayınlanacağını düşünerek size uygun dille yazmanızı da rica edeceğim.

Son olarak lütfen “bu epostayı sadece sen oku diye yazdım, yayınlama” diyerek yardım talep etmeyin, okur dostlarımın desteği olmadan benim yardım etmem kolay olmuyor.
Kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde de kendinizi anlatabilirsiniz.

Epostalar yayına hazırlanırken zaten soyadları ve bazı kişisel bilgileri sansürlüyoruz.

Merak edenler için epostalar daha kolay okunabilmeleri ve anlaşılabilir olmaları için imla hataları ve sair bakımlardan da düzeltilip yayınlanıyor.
Epostalarınıza en geç bir sonraki Yetiş Ayşe yayın gününe kadar cevap vermeye gayret ediyoruz.

EŞARP TALEBİM

Merhaba Ayşe Hanım.

Ben sizi hem sizin okuyucularınızdan 3,5 sene evvel yardım gören hem de kendisi bu sene sizin değerli okuyucularınıza yardım gönderen bir arkadaşımdan öğrendim.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun böyle bir iş yaptığınız için.

Hakikaten bu yaptığınız iyilik birçok insanın mutluluğu, umudu oluyor. Yardım eden de yardım alan kişi de çok mutlu oluyor.

Çok şükür ki sizler gibi ve sizi okuyan duyarlı kişilerin sayesinde birçok kişinin yüzü gülüyor.

Ayşe Hanımcım, benim sizden ricam; ben 35 yaşında, 1.57cm boyunda, 55 kilo biriyim ve artık rabbim nasip ederse birkaç haftaya kapanmaya niyet ettim. Yalnız hem 2 küçük çocuk annesi olarak hem de ödemeler kredi, kredi kartı, kira ve saire çocukların bakıcı paraları, birinin mama, bez parası derken çalıştığımız asgari ücret para inanın anca kendi ihtiyaçlarımıza denk geliyor.

İnanın 5 senedir kendime kıyafet alamadım çünkü anca kızlarıma yetebiliyoruz. Bir de küçük yavrum 1 yaşında ama bugüne kadar çok bronşit geçirdi habire iğneler, buhar ilaçları, hastane masrafı derken çok zorlandık açıkçası.

Neyse benim sizden ricam benim için gönderebileceğiniz eşarp, uzun kollu kıyafet, etek vesaire istiyorum eğer mümkünse sizin değerli okuyanlarınızdan.

Çünkü şu an için bu kıyafetleri alabilmem mümkün değil.

İnşallah birileri modası geçti bu eşarbın falan diye çöpe atacağı ya da gardırobunu yenilemek isteyeceği kıyafetlerden baş örtüsünden bana gönderirse inanın benden bahtiyar kimse olmaz.

Evde olsam önemli değil ne bulursam giyerim ama özel bir şirkette sekreter olarak çalıştığım için aylardır kapanmak istediğim halde kara kara düşünürken sizden yardım alan arkadaşımın sayesinde size yazmaya karar verdim.

Bir de böyle şeyleri birilerine söylemek inanın çok zor. Ben birinden bir şey istemeye alışkın olmadığım için açıkçası çok çekinerek ve çok utanarak yazdım bu maili size.

Çok vaktinizi aldım. Hakkınızı helal edin.

Allah sizlerden razı olsun

İki şekerli çayımın anneleri.
S.
CEVAP: Sevgili S., dün Miraç Kandili idi, senin talebin de kandile denk geldi. Eminim okur dostlarım da senin talebini seve seve karşılayacaklardır. Bu vesileyle herkesin kandilini de kutlarım.
…….

Haberin Devamı


MEZUN OLAMAYACAK

Sevgili Ayşe Abla, ben bu yazıyı en yakın arkadaşımdan gizli olarak onun için yazıyorum. Biraz hikâye gibi olacak ama baştan her şeyi yazmam gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşım küçük yaşta babasını kaybetti. Çok uzun yıllardır ev geçindiriyor ve bu zamana kadar çok şükür sorunsuz geldi.
Yaşadığımız şehirdeki devlet üniversitesini kazanamadı. Annesi ve kardeşini yalnız bırakamayacağından şehir dışına çıkamadı ve bu şehirdeki özel üniversiteyi tercih etmek zorunda kaldı. Biz şu an son sınıfta son dönemdeyiz. Mezuniyet törenimize yalnızca bir ay kaldı. Bu zamana kadar elde kalan son parayla ve banka kredileriyle idare etti okulu. Ancak bu son dönemde hem banka kredileri hem başka borçlar hem ev-okul masrafları
derken evini zor geçindirdiği için okula verecek para kalmadı. İçinde bulunduğumuz son dönem için 9 bin TL' lık bir senet yaptı ve şu an bizim hiç paramız yok. Eğer parayı ödeyemezsek mezun olamaz ve ne okuduğu mühendislik bir işe yarar ne bir işe girebilir. 9.000 TL kimisi için çok büyük bir para kimisi içinse bir hiç, bunu biliyorum, bizden daha ihtiyaçlı nice insan var bunun da bilincindeyim ancak gerçekten başka çarem kalmadı.
Borç olarak ya da burs olarak (kısa zamanda ödeme sözü veremezsem de borç olmasını tercih ederim) eğer biri ya da birileri bize yardım etmek isterse tüm kişi bilgilerini okulu hesap numaralarını verebilirim ondan gizli yazdığım için burada belirtemiyorum . Şimdiden teşekkür ederim.
İlknur

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili İlknur burs yardımı yapmak ya da borç vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim her ikinize de.

…….

FATURALAR

Merhaba Ayşe Abla. Daha önce ne kirama ne faturalarıma diye yaım yayınlanmıştı. Sadece bir bey tarafından 50+80 lira olmak üzere 2 aylık bir destek geldi. Sizden son kez bir yardım diliyorum. Avans almaktan içeride maaşım kalmadı ama olmadı beceremedim. Yazımı düzenleyip tekrar yayınlama şansınız var mı?
Bu ay sadece yapmam gereken ödeme bin TL. Ne olur bana destek olun. Gerekirse hesaba para yatırmadan fatura numaralarımı verebilirim. Böylece farklı bir niyetle yardım istemediğimi gösterebilirim. Tek ve son umudum sizsiniz. Lütfen isim yayınlamayın.

Haberin Devamı

CEVAP: Faturalarına yardım yapmak isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.

…….

YARDIM EDER MİSİNİZ?

Ayşe Abla merhaba, üniversite 1.sınıf edebiyat öğrencisiyim, ailem Sivas’ta ben Çankırı’da eğitim görüyorum.
Babam çalışmıyor, belgeleyebilirim.
Annem de temizliğe gidiyor ama bu dönem biraz rahatsız az gidiyor onu sıkıştırmak istemiyorum geri ödeme şekli varsa o da olur 200 TL’ye ihtiyacım var, zaten bir ay sonra sınavlar bitince evime gideceğim, paraya ihtiyacım olmaz.

CEVAP: burs yardımı yapmak isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

…….

GELİNLİK

Ayşe Hanım merhaba,
Bir bayan arkadaşımız gelinlik talebinde bulunmuş, benim 38-40 bedene uyabilecek gelinliğim var ve seve seve kardeşimize verebilirim.
Size de geçmiş olsun. Lütfen kendinize iyi bakın
Ayşegül

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Ayşegül, bilgileri sana ileteceğim. İyi ki senin gibi okur dostlarım var, harikasınız hepiniz. Öperim.
…….

Karaağaç Merkez İlkokulu Karaağaç Köyü İscehisar /Afyonkarahisar
Merhabalar, Afyon'da ilçenin köyünde köy okulunda çalışıyorum. Bizim de ihtiyaçlarımız var. Yardımcı olmanız mümkün mü acaba? Teşekkürler.
Bizim için en küçük bir yardım bile memnuniyet verir ve bundan mutluluk duyarız. Minik kalpleri mutlu edebilmek tek gayemiz. Eğitime destek olan insanlar iyi ki varsınız.
Okulumuzun ihtiyaçları
okulumuz anasınıfı dahil olmak üzere 1-4 arası eğitim vermektedir. ortaokul kısmı yoktur.
-bu sınıflara uygun hikaye kitapları
-oyuncak
-kırtasiye malzemeleri
-projeksiyon (şu anda en önemli ihtiyaç)
-futbol topu
-a4 fotokopi kâğıdı
-fen teknoloji seti
-deney malzemeleri (tüp, gaz ocağı, saç ayak vs.)
-tonerli yazıcı
sınıf öğretmeni: Pınar Hoca Kaya:0505 721 10 20 / pinarhoca4@hotmail.com
okul sabit telefon numarası: 0 272 347 10 72
okul açık adresi: Karaağaç Merkez İlkokulu Karaağaç Köyü İscehisar/Afyonkarahisar
okul web adresi: http://kmerkezio.meb.k12.tr/

Yazarın Tüm Yazıları