Başbakan Erdoğan Yalova'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Yalovada konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 17:54

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 1 Haziran’da seçimlerin tekrarlanacağı Yalova’da düzenlenen AK Parti mitinginde konuştu. 17 Aralık operasyonu ile ilgili polis fezlekelerinin eline geçtiğini söyleyen Erdoğan, bu belgelerde kendisi hakkında "Dönemin Başbakan'ı" ifadesinin yer aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

İşte Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan konuşmadan satır başları:

30 Mart seçimlerinde yoğun programlar nedeniyle Yalova’ya gelememiştim. 1 Haziran’da tekrarlanacak seçimlerin tüm Yalova’ya hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Konuşmamın hemen başında sizlerin ve tüm İslam aleminin miraç kandilini tebrik ediyorum. Bu mübarek gecemizin yüreklerimizi aydınlatmasını, birliğimizi güçlendirmesini diliyorum. Tabi bu vesileyle tekrar Soma’daki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Onunla ilgili atılması gereken adımları attık atıyoruz. Şu anda iş sağlığı iş güvenliği bu noktada neler yapılması gerekiyorsa bunu yapmanın mücadelesine devam ediyoruz.

“USULSÜZLÜK YAPILDIĞI YSK TARAFINDAN TESCİLLENDİ”

Yalova her zaman AK Parti’nin yanında oldu. 3 Kasım 2002’de yüzde 35 oy oranıyla AK Parti Yalova’da birinci parti yaptınız. 22 temmuz 2007’de bu sefer yüzde 41 oy oranıyla yine AK Parti’yi tercih ettiniz. 12 Haziran 2011’de yüzde 47 ile AK Parti’ye sahip çıktınız. Yerel seçimlerde halk oylamalarında AK Parti’yi Yalova yalnız bırakmadı. İşte en son 30 Mart’ta sandığa gittiniz. Yalova’nın istikbali için tercihinizi yaptınız. Bir daha AK Parti’yi Yalova’da zirveye taşıdınız. Bir oy farkla AK Parti seçimi kazandı. CHP itiraz etti. Yeniden sayım yapıldı bu kez CHP öne geçti. İtiraz ettik reddedildi, YSK’ya itiraz ettik. Yalova’da seçimlerde usulsüzlük yapıldığı YSK tarafından tescillendi, seçimlerin tekrarlanması kararı alındı. Yalova’da AK Parti ile sandıkta baş edemeyeceğini anlayanlar hem ittifak yaptılar hem de hileye başvurdular. Bu işin peşini bırakmadık, Yalova’yı hileye terk etmedik.

Haberin Devamı

Seçimlerin tekrarlanmasını sağlamış olduk. İnşallah önümüzdeki hafta bugün sandığa gidiyoruz. Bir kez daha tercih yapacağız. Yalova’nın geleceği hakkında çok önemli bir karar vereceğiz. 30 Mart’ta Yalova’da siz zaten AK Parti’ye çok büyük bir destek verdiniz. Şimdi 1 Haziran’da bu desteği daha da artırmak suretiyle vermeye hazır mıyız?

“DÖRT İDİK SEKİZ OLDUK DİYECEKSİNİZ”

Haberin Devamı

Bir idik iki olduk, iki idik dört olduk, dört idik sekiz olduk diyeceksiniz. İnşallah 30 Mart’ın üzerine daha fazlasını koyuyoruz. Tartışmaya mahal bırakmadan Yalova’dan AK Parti’ye evet diyoruz. Bakın bir kez daha AK Parti karşısında arayışlara giriyorlar. Kendi kimliklerini, politikalarını, ilkelerini ayaklar altına alıyor, kendilerini adeta inkar ediyorlar. AK Parti’nin Yalova’da kazanacağını anlayanlar ittifak oluşturmaya çalışıyorlar.

“ANKARA SOKAKLARINDA BOZKURT İŞARETİ YAPARAK DOLAŞTI”

Ben Yalova’nın bu kirli ittifaklara itibar etmeyeceğinizi biliyoruz. MHP’ye, diğer partilere oy vermiş kardeşlerim inanıyorum ki önümüzdeki hafta Pazar günü CHP’ye destek vermeyecektir. Bakın bunu birçok ilde denediler. Ortak aday çıkardılar. İşte Ankara’da eskiden MHP’li olan bir kişiyi CHP’den başkan adayı olarak gösterdiler. O eski MHP’li birden bire CHP’li olurken, CHP genel başkanı da Ankara sokaklarında bozkurt işareti yaparak dolaştı.

Haberin Devamı

“YAHU AYM’NİN BU İŞLE NE İLGİSİ VAR?”

Ne oldu? Ankara bu numarayı yutmadı. CHP’ye teslim etmedi. Büyükşehir adayımız önce 15 bin oy farkla Ankara’yı kazandı, itirazların ardından oy farkı 40 bine ulaştı. Şimdi o CHP adayı ortalarda yok, kayboldu. Seçimlerde saat başı toplantı yapıyordu, şimdi yok. İlçe, il seçim kurullarına gittiler kazandık diye açıklama yaptılar. Ama mahcup oldular. YSK’ya gitti orada da reddedildi. Şimdi de anayasa Mahkemesi’ne gitmiş. Yahu AYM’nin bu işle ne ilgisi var? YSK’nın kararı nihai karardır. Bununla kamuoyunun meşgul etme gereği var mı? Nereye giderse gitsin.

“CHP’NİN İSTANBUL ADAYINI CHP DEĞİL PENSİLVANYA BELİRLEDİ”

Haberin Devamı

İstanbul’da aynı ittifakı yaptılar. MHP, hatta diğer bazı partiler ve biliyorsunuz Pensilvanya destekledi. Hatta CHP’nin İstanbul adayını CHP değil Pensilvanya belirledi. İttifakları İstanbul’da da boşa çıktı. 600 binden fazla oy farkıyla AK Parti İstanbul’da açık ara birinci parti oldu. diğer tüm illerde gizli ittifaklar yaptılar. Başarı elde edemediler. Biliyorsunuz bu ittifak sadece CHP MHP ittifakı değil. bunların kimlerle ittifak yaptığını gördünüz. 17 aralık sürecinde bunların kimlerle el ele yürüdüğünü gördünüz. Pensilvanya oradan lojistik destek sağladı. CHP MHP vagonu oldu. 30 Mart’ta da milletim gereken cevabı verdi.

“KİMİ TEKNİK NAKAVTLA MAĞLUP EDİYORSUN?”

Haberin Devamı

Teknik nakavt yapacaksınız diye talimat veriyor. Hale bak ya. Kimi teknik nakavtla mağlup ediyorsun? İnsanların seslerini gayri resmi dinlediler. İnsanların yatak odalarını izlediler. Utanmadan sıkılmadan montajlar imal ettiler. Pensilvanya’daki zat ne diyor? Onu da dinlemişsinizdir. “Hakim savcı kiralayacaksınız” Maalesef onu da yaptılar. Yolsuzluk maskesi altında AK Parti’yi yıpratmak iktidardan uzaklaştırmak istediler. Ama millet bu oyunu da gördü.

“AYNI TEZGAHI BİZE DE KURMAYA ÇALIŞTILAR”

Burası Yalova. Bakınız iki gün sonra 27 Mayıs’ta merhum Menderes’e yapılan o saldırının 54’ncü yıl dönümüne ulaşıyoruz. Halkın oylarıyla halkın sevgilisi olan merhum Menderes ve hükümetini işte tam böyle, bize yaptıkları gibi hilelerle çok alçakça iftiralarla yıpratmak istediler. Silah zoruyla indirdiler. Daha Yassıada’da orada yargılanırken, mahkeme sonucu belli değilken, İmralı’da dar ağaçlarını kurdular. İnanın aynı tezgahı bize de kurmaya çalıştılar.

“SABIK BAŞBAKAN DİYE YARGILAMIŞLARDI”

Aynı oyunu bize de oynamak istediler. Her türlü iftira ile, ithamla, kirli tahrikle üzerimize geldiler. 17 Aralık sonrası için hazırlanmış iddianameler, fezlekeleri şimdi elime geçti. Bunlarda ne yazıyor biliyor musunuz? Merhum Menderes’i başbakanken, sabık başbakan diye yargılamışlardı. Dur bakalım ya. Bir defa hukukta beraatı zimmet asıldır diye bir kaide vardır. Suç sabit olmadıkça, sen bir kişiye suçlu olarak bakamazsın.

“DÖNEMİN BAŞBAKANI LAFI GEÇEN İDDİANAME HAZIRLAMIŞ POLİS BENİM İÇİN”

O tutanaklar polis fezlekeleri şimdi elime geçti. Şimdi benim içinde ne vardı biliyor musunuz, dönemin başbakanı lafı geçen iddianame hazırlamış polis benim için. Şimdi bu iddianameyi hazırlayan o güvenlik mensuplarına sesleniyorum. Siz bunu 17 Mart öncesinde hazırladınız. 17 Aralık. Aralık geçti, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs. Mayıs da bitiyor. Yahu sen dönemin başbakanı dediğin Tayyip Erdoğan bak hala burada. Sen nasıl bir polissin? Nasıl böyle bir şey yaparsın? Çünkü Pensilvanya böyle talimat vermiş. Bunlar zannediyorlardı ki, 17 aralık darbesiyle başarılı olacağız, hukuk darbesiyle de bunu tamamlayacağız ve başbakanı indireceğiz ve ardından da hükümeti kuracağız. Buna inandılar.

“ŞU ANDA CHP DE MHP DE ÇOK PİŞMANLAR”

CHP bu tezgahın içinde. MHP bu tezgahın içinde. Pensilvanya bu tezgahın taşeronu. Allah’a hamdolsun, biz bu darbe girişimi karşısında dik durduk. Biz rabbimize güvenlik halkımıza güvendik. Milletimiz de kendi hükümetine partisine sımsıkı sahip çıktı. İradesini bu şer ittifaka teslim etmedi. Bakın şu anda CHP de MHP de çok pişmanlar. Şimdi içlerinde birbirini yiyorlar. Kendi partileri içinde bunu izah edemiyorlar. Hem böyle kirli bir ittifakın içine giriyor, hem de seçimi kaybediyor. Bunu nasıl izah edeceksin ey CHP? Pensilvanya’nın peşine takıldın, birilerinin dizinin önüne oturdun, üstelik de başarısız oldun.

“BUMERANG GİBİ ONLARA DÖNDÜ”

Şu anda Mayıs ayını bitiriyoruz. Bunların okullarında çocuklarınız okuyorsa alın çocuklarınızı. Devletin okulları bize yeter. Bu kardeşiniz bu ülkenin başbakanı değil mi? Ben devletin okullarında okudum, imam hatip okulunu bitirdik, direkt imam hatipten almıyorlardı, Eyüp lisesinde lise fark imtihanlarını verdim. Dört çocuğumun dördü de imam hatibi bitirdiler. Hepsi de Türkiye’de ve dünyada güzel üniversitelerden mezun oldular. Şimdi de milletimizin ülkemizin hizmetindeler. Hem para vereceksin hem de saygısızlık göreceksin. Olmaz böyle şey. Devletin okullarında yavrularımızı okutalım. Ama benim param var, özel okula göndereyim, buralara göndermeyin. Bunların yurtlarında yavrularınızı bırakmayın. Bunlar o yurtlarda neler yapmadılar ki? Gece seansları yaptılar. Beddua seansları yaptılar. Tayyip Erdoğan’a beddua ediyorlarmış. Bumerang gibi onlara döndü. Ama bizim böyle bir derdimiz yok. Biz rahmetle mükellefiz, gazapla değil. Farkımız bu.

“TERLEYECEĞİZ, KOŞACAĞIZ…”

Onun içinde inşallah biz merhametle yürüyeceğiz bu yolda. Ama çok çalışacağız. Bir haftamız var, bir hafta. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Onların ablaları var. Bizim ablalarımız burada. Geldiler mi kapılarınıza? Ne dediniz? Ama onlara bir de başkasını söyleyin. Deyin ki partinizi kurun da öyle gelin. Öyle değil mi? Birilerine sığıntı olmayın. Onların abileri varmış, bizim abiler burada. Terleyeceğiz, koşacağız ve önümüzdeki Pazar inşallah AK Parti diyecek ben buna inanıyorum.

“YALOVA’YI İYİ BİLİRİM”

Görüyorum ki Yalova’da CHP’nin adayı bazı sözler vermiş. Ne demiş? CHP’nin adayı şunu söylüyor “2000 – 3000 kişiye iş vaat ediyormuş. İnanın bunlara üç koyun verin kaybedip gelirler. Şu anda zaten belediyede kaç kişi çalışıyor? 700-750. 700 kişinin çalıştığı yere 2 bin 3 bin kişi alınır mı? Ben belediye başkanlığından geliyorum. O zaman Yalova benimle beraberdi. Şuraya gelen deniz otobüslerini şu kardeşiniz buraya getirdi. Yalova bizim her zaman gelip gittiğimiz, ilçesi olduğu günleri yaşayan bir kardeşinizim. Yalova’yı iyi bilirim. Yalova bizimle daha güzel oldu ve olmaya devam edecek. Diyor ki, iki bin üç kişiye iş istihdam. Yalan böyle bir şey yapamaz. Bunların hepsi seçimlerde kuru vaattir. Bunların genel başkanı da aynen böyle kuru vaat yapar. Kılıçdaroğlu’nun işi gücü nedir? Doğru olmayan ifadeler kullanmak. Durmadan çünkü bu dilin kemiği yok. Atıp tutar, anlamaz bu işlerden. Onun için biz bu yalanı haftaya Pazar günü bozmamız lazım.

Birilerine de büfe ve çay bahçesi vaat ediyor. Böyle şey olur mu be? Böyle belediye başkanlığı olur mu? Bunu vermek suretiyle herhalde kendisi kendine göre ürettiği mafyayla işbirliği yapacak. Bak bu çok tehlikeli bir şey. Eğer belediyeye ait çay bahçesi varsa, büfe varsa, yeni yerler üretilecekse ya ihaleyle ya uygun şartlarla verebilirsin. Ama bu seçim vaadi olarak satılmaz.

“YALANA OY VERİLMEZ, DOLANA OY VERİLMEZ, TALANA OY VERİLMEZ”

Bir üçüncüsü seçmenlere para vaadi. Hava ambulansı sözü veriyor. Yahu Yalova belediyesi hava ambulansını niye yapacak? Taşımacılık için mi yapacak? Bugün en büyük belediyelerimizin bu sistemi yok. Hava ambulansı kurmak suretiyle taşımacılık yapmayı düşünüyorsan bu belediye batar, biter. Biz sağlıkta helikopter ambulans sitemini kurduk. Bunun yanında üç tane de jet ambulans sistemimiz var. dünyanın değişik yerlerine bu uçaklarla hastalarımızı götürüyoruz. 17 ambulans Türkiye’de servis yapıyor. Yalova belediyesi bu helikopteri alıp ne yapacak? İş bilenin kılıç kuşananındır. Yalana oy verilmez, dolana oy verilmez, talana oy verilmez. Doğruya dürüstlüğe hakikate oy verilir. Biz ne aldanan olduk ne aldatan olacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!