Yeşiller yeni NSU komisyonu istiyor

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller yeni NSU komisyonu istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 12:00

Yeşiller, neonazi terör örgütü NSU'nun işlediği cinayetleri araştırmak için yeniden bir NSU Araştırma Komisyonu kurulmasını istiyor.

Haberin Devamı

BERLİN-Almanya'da neonazi Yeraltı Örgütü NSU'nun seri cinayetlerinin yeniden araştırılması isteniyor. Yeşiller cinayetlerin aydınlanması için yeni bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. Yeşiller Grup Başkan Yardımcısı Konstantin von Notz, NSU davasında yeni gelişmeler olduğunu, yeni soruların ortaya çıktığını belirtti. Konstantin von Notz, özellikle güvenlik birimleri ve istihbaratın rolünün bu yeni gelişmeler doğrultusunda yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

İSTİHBARAT FAZLA BİLİYOR

Die Welt gazetesinin yayıncısı Stefan Aust ile gazeteci Dirk Laabs, NSU cinayetleri üzerine geçen hafta bir araştırma kitabı yayınladı. “Heimatschutz. Der Staat und die Mordserie des NSU” (Vatanı koruma. Devlet ve NSU Seri Cinayetleri)başlıklı kitapta, Alman istihbaratının çok şey bildiği, ama bu bilgilerin bir çoğunu gizlediği görüşleri yer alıyor. Aşırı sağ terörü önlemekle yükümlü istihbarat, olayı aydınlatmak yerine belgeleri saklamak ve yok etmekle suçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!