Saldırı dört can aldı

Güncelleme Tarihi:

Saldırı dört can aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 10:54

Belçika'da Yahudi müzesine düzenlenen saldırı sonucu ölenlerin sayısı dörde yükseldi.

Haberin Devamı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan, Yahudi Müzesi’ne elinde bir çanta ile gelen kimliği belirsiz bir kişi içeridekilere rastgele ateş açarak 3 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi de yaraladıktan sonra otomobile binerek kaçtı. Olay sırasında ağır yaralanan bir kişi ise hastanede can verdi.

SIRT ÇANTASIYLA GELDİ

Tanıklar, katilin Cumartesi akşamı sırt çantasıyla müzeye gelip ateş açtığını, ardından da kaçarak uzaklaştığını ifade etti. İçişleri bakanı Joëlle Milquet arama ekipleri çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, saldırının Yahudi karşıtı sebebiyle gerçekleştiğinin ihtimali yüksek olduğuna da dikkat çekti. Ayrıca ülkedeki Yahudi kurumlarında güvenlik önlemlerinin arttırıldığını vurguladı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanjahu, saldırı ve cinayetlerin Yahudi ve devletlerine karşı sürekli yapılan kışkırtmanın sonucu olduğunu ifade etti. Avrupa Birliği Dışişleri Bakanı Catherine Ashton ise olayı kınadığını ve AB'nin Belçika makamları ve Yahudi topluluğu ile dayanışma halinde olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

"DEHŞET İÇİNDEYİM"

Münih ve Yukarı Bayvera' nın Yahudi dini toplululuğu başkanı Knobloch, düzenlenen bir basın açıklamasında olayı kınadığını ve dehşet içinde olduğunu ifade etti.

Dokuz sene önce kapılarını ilk defa açan Yahudi müzesi Yahudi tarihi ile ilgili önemli bir arşiv içermekte.

Bu saldırı Brüksel'de yer alan meclis, yerel ve Avrupa seçimlerini gölgeledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!