Beşiktaş ile ilk 2’de değilsen başarısızsın

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş ile ilk 2’de değilsen başarısızsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 00:39

Siyah beyazlı efsane Mehmet Özdilek, ligi üçüncü bitiren Bılıc’i başarısız buldu.Üç büyüklerin formasının bile ligi ilk üçte bitireceğini söyleyen Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Büyük takımı çalıştırıyorsanız şampiyon olacaksanız. Beşiktaş’ın da başında ligi ilk iki sırada tamamlamazsan başarısızsın” dedi.

Haberin Devamı


Mehmet Özdilek, büyük takımın hedefinin de büyük olduğunu söyledi. 3 Büyükler’in formasının ligi ilk 3’te bitireceğini söyleyen Özdilek, “Türkiye’de gerçek olan şudur: Büyük takımı çalıştırıyorsanız şampiyon olacaksanız. Ama bu ülke yeni yeni ikinciliğin de kıymetli olduğunu anlamaya başladı bu ülke. Beşiktaş’ın başında da ligi ilk iki sırada tamamlamazsan başarısızsın” dedi.

GEÇEN sezonlarda Antalya’daki istikrarlı dönemi sonrası zor dönemde aldığı Gençlerbirliği’ni üst sıralara taşıyan genç teknik adam Mehmet Özdilek, efsane olduğu Beşiktaş’ın son yıllardaki lig performansı için, “Beşiktaş’ta ilk ikide değilsen başarısızsın. 3 Büyükler’in forması bile ligi ilk 3’te bitirir. Büyük takımı çalıştırıyorsanız şampiyon olacaksınız” dedi.

Beşiktaş ile ilk 2’de değilsen başarısızsın


‘BILIC KÜLTÜRÜMÜZE UYGUN’
SLAVEN Bilic’in insani değerleri çok yüksek bir isim olduğuna dikkat çeken Özdilek ekledi: ”Kültürümüze uygun, ilişkileri düzgün bir teknik adam. Beşiktaş’ın stadının olmamasıyla her maçı deplasman havasında oynaması handikap; ama 3 Büyükler’in forması her hâlükârda ilk 3’e giriyor bu ligde.”

Yarın başkan İlhan Cavcav ile bir araya gelerek G.Birliği’deki geleceğini belirleyecek olan Türk futbolunun nam-ı diğer Şifo Mehmet’i ile Başkent ekibinde geride bıraktığı sezonu, hedeflerini, Beşiktaş’ı ve Türk futbolunu konuştuk…

‘Bizim jenerasyon önemli’
-Beşiktaş jenerasyonu Türk futbolunda önemli yer teşkil ediyor. Bana göre Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam ve Samet Aybaba Beşiktaş’taki şanslarını doğru kullanmıştır. Saha içi ve dışında Beşiktaş’ı layıkıyla temsil etmiştir ama kamuoyu buna böyle bakmıyor. Şampiyon olamamış ya da ikinci sırayı almamışsanız başarısız görünüyorsunuz.

SON SIRADA AMA İKİ PUAN KÂRDAYIM!
“Bu sezon G.Birliği’ni 8 haftada 4 puanla devralırken, ‘2008’de Antalya’yı 2 puanla almıştım yani iki puan öndeyiz’ diye espri yaptım.”
G.BİRLİĞİ bu sezon iki etaplı bir süreç yaşadı. İlk 8 hafta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan G.Birliği ile kalan 26 haftada 41 puan alan G.Birliği. Siyahla beyaz kadar farklı bir tablo var.
18 takımlı ligde 18. sırada ekibi çalıştırmakla risk aldım. Ama risk almadan da bazı şeyleri başaramıyorsunuz. Hem kendi ekibime hem oyuncu grubuna inandığım için teklifi kabul ettim. Hatta espride yaptım: Ben 2008 yılında Antalya’yı 2 puanla almıştım. Yani iki puan öndeyiz!

‘Gençler’in yeri bu olmamalı’
DAR bir kadroyla tüm oyuncularımızdan maksimum verim alarak ligi 9. bitirdik. G.Saray maçını kazansak belki Avrupa hedefimizi de gerçekleştirecektik. İşini seven işine sımsıkı bağlı bir ekibimiz var. G.Birliği çok güçlü bir camia, başkanıyla, yöneticisiyle, taraftarıyla, tarihiyle… Dolayısıyla böyle köklü bir kulübün son yıllarda -bu sezon hariç- ligi 12-13. Sıralarda bitirme alışkanlığı son bulmalı. Bu beni tatmin etmiyor. Yukarıları hedefleyen G.Birliği için uzun, orta ve kısa vadeli planlar yapmamız gerekiyor. Başkan Cavcav’la görüştük son bir kez daha görüşeceğiz. Umut ediyorum ki doğru bir noktayı bulacağız.

Beşiktaş ile ilk 2’de değilsen başarısızsın


5 artı 3 elimizi kolumuzu bağladı
BELKİ belli standartlar getirilebilir ama yabancı sınırlamasına karşıyım. Tüm sezon 6 artı 2 konuşuldu ama TFF’nin aldığı 5 artı 3 kararı tüm ekipleri zora soktu. Her kulüpte yabancı futbolcu fazlalığı var ayrıca Türk oyuncuların fiyatları da çok arttı. Süper Lig ekiplerinin yabancı oyuncularını göndermeleri külfet yaratacak. Bizim sözleşmeli 9 yabancımız var.
Ayrıca beğendiğiniz Türk futbolcuyu transfer etmeniz de zorlaştı. Bu oyuncuların fiyatları 1 ya da 1 buçuk milyon Euro’dan başlıyor. Avrupa bu zafiyeti anladı 100-200 bin Euro alabileceğiniz oyuncuları 700 bin hatta bir milyon Euro’ya alabiliyorsunuz.

Deniz beklentinin altında kaldı
DENİZ Naki büyük beklentilerle geldi. Özellikle ikinci yarıda ciddi anlamda şans buldu zaman zaman iyi oynadı zaman zaman beklentilerin altında kaldı.
Sosyal hayatındaki detayına çok girmeden söyleyeyim Deniz’in takım içinde bizlerle iletişimi çok iyi. Herkesin fikirlerine saygı duyuyoruz. Kendi düşüncelerini net konuşabilen değerli bir arkadaşımız. Son açıklaması da çok net bir açıklamaydı.

İş ahlakını Süleyman Ağabey’den öğrendim
TABİİ ki Beşiktaş ve Milli Takım hedeflerim var ama benim için en önemli olan içerisinde bulunduğum camiayı layıkıyla temsil edip başarı grafiğini en yukarıya çıkartmamız. Biz Süleyman Ağabey’den (Seba) bunu öğrendik. Bizim için A ya da B takım önemli değil, en önemlisi içerisinde bulunduğum camiada başarılı olmak.

Çok oyuncu almakla iyi takım olamazsın
ANTALYASPOR’un geçen yılki kadrosu belki de tarihin en iyi kadrosuydu. Geçen sezon ligi 7. bitiren ve iyi bir futbol oynayan bir Antalyaspor bıraktık. Sezon başı 9-10 tane, devre arasında 7-8 takviye yapıldı. Toplamda 16-17 tane mevcut kadronun üzerine oyuncu geldi. Değişimler bazen sancılı oluyor. Bu süreci sancılı yaşadı Antalya. Beklenmedik bir şekilde lige veda etti.

Yanal’ı tartışmak saçma
ERSUN Yanal Türkiye’deki en başarılı teknik adam. Yanal’ın tartışılması kadar saçma bir şey olamaz. Bu sene Avrupa Kupaları’nda mücadele etmediler, Türkiye Kupası’ndan elenmenin verdiği avantajı da lige kanalize olarak lehlerine çevirdiler. Bence çok başarılı bir teknik adam. Bu sene de aynı avantajı yakaladı.

Beşiktaş ile ilk 2’de değilsen başarısızsın


Diego Fener’de çok iş yapar
Diego’nun oyunculuğunu tartışmak mümkün değil. Alex’ten farklı bir oyuncu. Oyunu iki yönlü oynayan bir futbolcu. F.Bahçe’de sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Uluslararası kariyeri iyi bir oyuncu… F.Bahçe’nin bugünkü oyuncu yapısında bu tarz oyuncunun eksikliği hep hissedildi. F.Bahçe’de çok başarılı olacağını düşünüyorum. Ki Ersun Hoca ve ekibi de bu kararı vermiş.

İstatistiğe bakarsanız Mancini başarılı
GEÇEN yıl çeyrek final oynayıp, 10 puan farkla şampiyon olan bir Galatasaray vardı; ama Mancini göreve geldiğinde şartlar değişmişti. Fatih Hoca’nın (Terim) ayrılışından sonra süreç kolay değildi. Hocanın anlayışına oyuncuların vereceği reaksiyon biraz sıkıntı gibi göründü ama daha sonra bakıldığı zaman, Türkiye Kupası’nı kaldırmış, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım biletini cebine koymuş Mancini istatistiklere bakınca başarılı gözüküyor.

Terim, Türk futbolunun en önemli değeri
Fatih Terim Milli Takım’da başarılı olacaktır. Türk futbolunu en iyi bilen, deneyimli, uluslararası tecrübesi ve başarılı bir isim. O Türk futbolunun en önemli değeri. UEFA ve FIFA’nın da her turnuvada Türkiye’yi görmek istediği aşikar. Çünkü biz renk katan, adrenalini yüksek, çok çabuk sevinip, üzülen, gel-gitleri çok olan bir ülkeyiz. Biz de ülke olarak istikrarı yakalamalı ve önemli organizasyonlarda her yıl olmalıyız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!