Köln’de Avrupa’ya sert mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Köln’de Avrupa’ya sert mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 01:36

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, gövde gösterisi yaptığı Almanya’nın Köln kentinde Avrupa’ya sert mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Köln Arena’daki program, Soma faciasında ölenlere saygı duruşu, Kuran ve ezan okunarak başladı. Erdoğan şu mesajları verdi:

MERKEL’E TEŞEKKÜR

“Merkel ile telefon görüşmesi yaptım. (Salondan yükselen yuhalamaları susturdu.) Destek mesajlarını iletti. Sayın Merkel ve Alman makamlarına Soma’daki madenlerle ilgili geleceğe yönelik neler yaparız konuştuk. Kendisine şükranlarımı ifade ediyorum.

İLLEGAL ÖRGÜTLER

Bir gerçek var. Biz orada elim faciayı yaşarken ülkemizin içinde bu ıstırabı duyamayanlar da oldu. Bunlar azınlık ama nemalanmaya çalışan kesimlerdir. Ana muhalefetin bazı vekilleri de bu eylemlere ortak oldular.

BENİ CEHENNEME GÖNDERMİŞLER

Bakıyorsun hemen yansıması oldu burada. Bu tür örgütler ve bir kısım buradaki medya ne yazık ki, Soma faciasını kendileri için ranta dönüştürmek üzere Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na farklı şekilde hakaret ediyor. Hele bir kendini bilmez derginin attığı başlık manidar. Şahsımı cehenneme gönderiyordu. Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu.

OY DEVŞİREMEZSİNİZ

Ülkemdeki bazı medya ile bunların anında koordine olması çok anlamlıydı. Yarın (bugün) Almanya’da Avrupa Parlamentosu ile ilgili seçimler var. Erdoğan saldırmakla buradan farklı yerlere oy devşiremezsin, böyle şey olmaz. Gezi olaylarıyla hopladınız oturdunuz. 17 Aralık’ta hopladınız oturdunuz. 25 Aralık’ta hopladınız oturdunuz. Benim milletim size en güzel dersi 30 Mart’ta verdi.

TÜRK MİLLETİNİN KARARINA SAYGI DUYUN

Eğer demokrasiye inancımız varsa o zaman Türk milletinin verdiği karara saygınız olacak. Benim ülkemin halkının verdiği kararı bir yerlerin onaylamasına ihtiyacımız yok. Biz herhangi bir ülkedeki seçim sebebiyle oraya müdahaleye gidiyor muyuz? Yapmanız gereken Türk milletinin neticesine saygı duymaktır. Sizin bu oyunlarınız tutmaz.

BATI POLİSE FATURA KESEMEZ

Batı hala polisimize fatura kesmeye çalışıyor. Molotof kokteyli ile iki polisimiz yandı. Hala tedavideler. Güneydoğuda da oldu. Bütün bu terör eylemlerine karşı bizim polisimiz ‘gel bizi yak’ mı diyecekti? Ne yapacaktı. Emniyet amirini nasıl dövüyorlar. Bunlar illegal örgütler. Toplumu terörize etmeye çalışıyorlar. Başaramayacaklar. Bu işte çözülecek ama öyle ama böyle.

FETHULLAH GÜLEN’E

Karşımıza bir de Pensilvanya çıktı. Pensilvanya’dan uluslararası yerlerin maşası olanlar ülkeme ihanet etti. Türkiye’de kendini milletin üzerinde gören elit seçkinci bir zümre var. Alışmışlar millete tepeden kibirle bakmaya. Millete hükmetmeye alışmışlar. Biz işte bu kibir abidelerine, bu elitlere dur dedik.

AVRUPA’YA

Türkiye’ye tepeden bakmaya alışkanlık hale getirenler var. Türkiye’ye parmak sallayanlar, Türkiye’yi terbiye etmeyi kendine hak görenler var. Çıkarları zedeleniyor diye Türkiye’nin büyümesini güçlenmesini farklı şekillerde engellemeye, durdurmaya çalışanlar var. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye o sizin bildiğiniz Türkiye değil artık. Köprünün altından çok sular geçti. Yeni Türkiye’yi artık herkes kabullenmek zorundadır. Türkiye’yi artık görmek ve herkes hazmetmek zorundadır. Hiçbir ülke hiçbir uluslararası ülke kibirle bize istikamet çizemez. Hiç kimse Türkiye’yi azarlayamaz. Kendine hak gördüğünü kimse Türkiye’den esirgeyemez. Bizim eleştiriden çekincemiz yok.

DOSTLARIMIZ BİZDEN KORKMASIN

Biz AB’ye tam üye olmayı hedef koymuş ve samimi çalışan bir ülkeyiz. Yapılan haksızlıklara rağmen reformları kararlılıkla yürütüyoruz. Dostlarımız bizden korkmasın çekinmesin. Barıştan insanca yaşamaktan başka hedefimiz yok. Türkiye’de iktidarı zayıflatmak istiyorlar. Türkiye’de basın özgürlüğü yok diye kara propaganda yapıyorlar.

ELİMDE BELGELER VAR

Köln’den soruyorum polis öldürmek, askere kurşun sıkmak, terör örgütlerine üye olmak basın özgürlüğü müdür. Yıllarca sessiz kalanlar ve şimdide basın özgürlüğü üzerinden teröre katkı sağlıyorlar. Elimde belgeler var, video ile tespitler var. Vakti saati gelince onları da açıklarım.

ŞAHSIM ÜZERİNDEN OPERASYON

Erdoğan fanidir. Her canlı gibi vakti zamanı geldiğinde ölümü mutlaka tadacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti kutlu yolculuğa kesintisiz devam edecektir. Benim şahsım üzerinden Türkiye’ye operasyon çekmeye çalışanlar milletin asil dik duruşunu karşılarında bulacaklardır. Biz iktidara manşetlerle gelmedik. İçerde ve dışarıda atılan manşetler de bize istikamet çizemeyecek, Türkiye’ye rota çizemeyecekler.

DEĞİŞİME DİRENEN AVRUPA

Avrupa’daki ırkçılığın panzehirin ayrımcılığın panzehiri Türkiye olacaktır. Doğu ile batının kucaklaşmasının kilidi Türkiye olacaktır. Başta islamafobi başta olmak üzere nefret suçlarıyla mücadelede Türkiye örnek teşkil edecektir. Türkiye artık Avrupa’nın parçasıdır. Avrupa’nın sorunları Türkiye kullanılarak değil Türkiye ile çözülür. Değişime direnen Avrupa, Avrupa değildir.”

Haberin Devamı

Gurbetçiler “Erdoğan” dedi

Erdoğan, Köln’de gurbetçilere seslenmeden önce Almanya’da faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Köşk nabzını da tutan Erdoğan’a sivil toplum temsilcileri, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olması durumunda destek vereceklerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!