Acı Vatan iki manzara

Güncelleme Tarihi:

Acı Vatan iki manzara
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 01:36

Köln mitingi, Almanya’da 2 farklı Türkiye fotoğrafı çıkardı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ı destekleyenler güllerle karşılayıp, “Dik Dur Eğilme Gurbetçiler Seninle” sloganları attı. Köln’ün 8 ayrı yerinde ise 10 binlerce Türk, Erdoğan’ı protesto etti. Almanya, Erdoğan taraftarları ve protestocular için 6 bin polis görevlendirdi.

BİR YANDA 'USTA'CILAR ÖTE YANDA PROTESTOCULAR / Foto Galeri

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Köln mitingi için binlerce Türk ellerinde bayraklarla Lanxess-Arena’ya gelirken, on binlerce kişi de kentin 8 farklı noktasında protesto gösterileri düzenledi. Erdoğan, 15.00 sıralarında Almanya’nın Köln kentine geldi. Köln Havalimanı’nın askeri bölümüne inen Erdoğan’ı burada Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve Düsseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür karşıladı.

GÜLLERLE KARŞILANDI

Köln Askeri Havalimanı’ndan kent merkezindeki bir otele geçen Erdoğan’ı burada ise bir grup vatandaş, makam aracına güller atarak karşıladı. “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle” sloganları atan grup, Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Kalabalık grubu selamlayan Erdoğan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmek üzere otele girdi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Erdoğan, daha sonra eski Almanya Dışişleri Bakanı Gudio Westerwelle ile yaklaşık yarım saat bir araya geldi.

SALON TIKLIM TIKLIM


Başbakan Erdoğan’ı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) kuruluşunun 10’uncu yıldönümü etkinliğinin yapılacağı Lanxess Arena Spor Salonu önünde ise on binlerce kişi karşıladı. Ay yıldızlı bayraklarla salonun önüne gelen vatandaşlardan bazıları, Filistin ve Azerbaycan bayrakları da taşıdı. Yoğun kalabalık salona girişi sırasında Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. “Recep Tayyip Erdoğan”, “Dik Dur Eğilme Gurbetçiler Seninle” sloganları atan vatandaşlar, ellerinde ise ‘Dik Dur Eğilme Ümmet Seninle, Türkiye Seninle, Sen Osmanlısın’ yazılı dövizler taşıdı.

ON BİNLER PROTESTO ETTİ

Erdoğan’ın Almanya seyahati Köln’ün 8 ayrı noktasında ise protesto edildi. Protestocu gruplar öğle saatlerinden itibaren Ebertplatz’dan gösterinin yapılacağı alana doğru yürüdü. Mitinge, Avrupa’nın pek çok ülkesinden ve Almanya’nın hemen her kentinden katılım oldu. Gruplar toplantı alanına otobüslerle geldi. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) organize ettiği protesto mitingine polisin verdiği bilgiye göre 50 bine yakın kişi katıldı. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ise mitinge 100 bine yakın katılımın olduğunu belirterek, Erdoğan’ın Almanya’daki Alevilerle ilgili daha önce yaptığı açıklamasına karşı bir ders olduğunu söyledi. Mitingte “Erdoğan istifa” sloganları atıldı.

ALMANLARA 200 BİN EURO

Günlerdir hazırlıkları yapılan protesto mitingleri için Köln polisi de alarma geçirildi. Lanxess-Arena’da Erdoğan’ın güvenliğini 300 özel güvenlik görevlisiyle sağlayan Alman polisi, Köln sokaklarında da 6 bin kişi görevlendirdi. Alman gazetesi Kölner Express, “Başbakan Erdoğan’ın Almanya’nın Köln kentine gelişi sadece polis giderleri olarak Alman vergi mükelleflerine yaklaşık 200 bin Euro’ya mal oluyor” diye yazdı. Kölner Express gazetesi, Eyalet İçişleri Bakanlığı’na dayanarak 1100 polis memurunun Erdoğan’ın güvenliği için görev yapacağını ve 1000 polisin de acil durumlar için hazır bekletileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!