Terim İrlanda ilk 11'ini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Terim İrlanda ilk 11ini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 21:13

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İrlanda maçı öncesi gençlere inandığını belirterek geleceğin takımını oluşturduklarını söyledi.

Haberin Devamı

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 100’cü resmi milli maçına çıkacağı İrlanda karşılaşması öncesi yaptığı toplantıda iddialı konuşmalar yaptı. Terim ayrıca yarın akşam oyananacak olan İrlanda maçında sahaya süreceği ilk 11'i de açıkladı...

İŞTE İLK 11'MİZ: Onur - Gökhan - Ömer - Hakan Balta - Caner - Ahmet İlhan - Selçuk - Nuri - Bilal - Hakan Çalhanoğlu- Mevlüt

Terim'in konuşmalarından satırbaşları ise şöyle;

BEZGİN FUTBOLCU YOK

Bir futbol sezonun bitimindeki oyuncuların kampı gibi görünmüyor. O yüzden oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Kolay değil. Acısıyla tatlısıyla koca bir sezon geçirdik bir grup. Maalesef herkes bezgin bin takım beklerken olaya adapte konsantre olmuş sanki gruptaki bir maçmış gibi hareket eden oyuncu grubumuz var. Onların bu isteği bu arzusu beni umutlandırdı. Milli takım böyle olmalı. Milli takım her zaman ciddiye alınması gereken kazanırsınız kaybedersiniz gerek antrenman gerekse maçlarda üst düzey oynuyoruz. Kosova ile başlayan oradaki amacımız düşüncemiz çok başkaydı. Aramızda muhakkak fark var. İrlanda ile temposu yüksek istek arzulu oynayan takıma karşı mücadele edeceğiz. Netice kaygısı taşımadan kazanma duygusunu taşıma Eylül’e katkısı olan bir süreç yaşıyoruz ayrıca arkadaşlarıma teşekkür ederim. Kuş sesleri arasında hiçbir sıcak yaşamadan çok güzel ortamdayız. Yarın güzel bir yaparak tarihteki yerini alacağız.

100'NCÜ MAÇA YÜZ AKIMLA ÇIKARIM


100’ncü maçıma çıkıyorum. Ümit ederim yüz akımla çıkarım. Hislerim şöyye 100 kelimesi çok çabuk ağzından çıkıypor baktığın zaman 100 tane gerilim, sorumluluk hırs istek gözümde büyüyor. Dünyada bir çok antrenörün 100’ü aştığı geçmez.

GALİBİYETLERİ ÇOK

Allaha şükür önemli nokta var. G lerin fazla oluşu. Beni çok sevindiriyor. Galibiyetlerin.Burada üzdüklerim için özür dilerim.

100 MAÇ KOLAY DEĞİL

İnşallah daha çok sevinci beraberce yaşarız. Zaman çabuk geçmiş. Ama futbol olarak iyi geçmiş. Ben A milli takımın başına geldiğimde en fazla milli oyuncuydum bugünde en fazla milli maça çıkan milli hoca konumundayım. Ama 100 kolay değil.

BENİM BİR TANE YÜZÜM VAR

100’ün üzerine ne koyabilirim. Benim bir tane yüzüm var. Yüzün üstüne bir yüz daha koyamam. Rakamsal anlamda böyle bir hedefimde yoktu. Yakın bir döneme kadar böyle bir olayı bilmiyordum. Yıldırım Demirören, Şenes Erzik ve Servet Yardımcı kendi aralarında konuştukları için 100’ncü maçı öğrendim.

ÇALIŞMAK KISMET İŞİ


TFF ile Anlaşmam 5 artı 2 idi. Ama bu işler nasip kısmet işi. Bol bol maç alalım ve şampiyonalara katılalım ki sayı yükselsin.

KOSOVADAN DEĞİŞİK KADRO ÇIKARTACAĞIZ

Kosova’dan değişik kadro ile çıkacağız. Centilmenlik içinde puan maçı gibi maç olacak. Sonucu lehimize olsun yada olmasın.

BAZILARINDAN ÜMÜTLİYİM


Bazılarında çok ümitliyim o yüzden aldım oynatıyorum. Ancak biz 25-30 tane uluslararası oyuncu yetiştirip oynamalıyız. Artık biraz ihraç etmeliyiz. Alalım takımımıza takviye yapalım ama ithal etmekten çok ihraç edelim. Bende milli takımı açıklarken yurt dışından oyuncu çağırabilme kolaylığım olsun.

OZAN VE TARIK FARKLI


Ozan, Tarık ikilisinden çok memnunum. Tarık ilk geldiği günden beri çağırıyorum. Ozan 19 yaşında hepimizin beğenisini kazanan gencimiz. Bursa'ya ve alt yapısından yetiştirenlere teşekkür ederim.

GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ

Biz yarışmacı takım olarak 20-25 oyuncumuzla oynarken bir yandan bu tip gençlerimizi getirmeliyiz. Yarın ihtiyaç olduğunda kompanse etmeliyiz. Bence şu mesaj verdiler. Yaşı ne olursa olsun hazır olmalılar. 18-19 yaşındaki gencimiz stoperde geldi oynadı. Bundan sonra orta sahanın ortasında oynayabilir.

OZAN'IN YETENEĞİ VAR
Ozanın yeteneği var. Oyuncu sıkıntısı çekmeyeceğimizi düşünüyoruz. Türkiye’deki bütün futbolculara çok ciddi mesajdır herkes kendini hazırlayacaktır. Herkesten teknik arkadaşlarımdan alt yapılardan yardım istiyoruz. Bizim arkadaşlarımız masalarda oturmuyorlar her yerde geziyorlar. Buna rağmen bizi beklemeden tüm arkadaşlarımız telefonlarımız maillerimizle bize ulaşabilirler. Herkesin eğitimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu tip kritik yaşlarda fazla oynamalılar. Onu sağlayabilirsek yakın gelecekte sayılar yükselebilir.

55 İL İLÇE DOLAŞACAĞIZ

Bu sayılar arkadaşlarımızla birlikte kafamızda bazı isimler var. Onları ileriki zamanlarda kulvarlarda görebileceksiniz. 76 milyonun büyük bölümünü taramak için Türkiye antrenör birliğinden liste istedim 55-56 il ve ilçemize ulaşıp. Bir çok şeyler çıkartacağız. Pratikte o oyuncuların milli takıma oynaması diğer gençlerimize olacak mesajdır. Ümitliyim mutlu etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!