Gazeteci Süleyman Alasya'nın cenazesi toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Süleyman Alasyanın cenazesi toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 15:11

İzmir'de dün vefat eden sürekli basın kartı sahibi Süleyman Alasya'nın cenazesi (62) toprağa verildi.

Haberin Devamı

Alsancak Hocazade Camii'ndeki cenaze namazına Alasya'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra siyaset, spor, iş ve basın camiasından çok sayıda isim katıldı. Alasya'nın cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına müteakip, Işıkkent Mezarlığı'nda toprağa verildi. Camiden önce Alasya'nın son çalıştığı 9 Eylül Gazetesi'nin önünde de bir tören düzenlendi.

1952 yılında İzmir'de doğan Süleyman Alasya, Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Kimya Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1983'te Hürriyet Gazetesi Spor Servisi'nde çalışmaya başladı. 2001'e kadar Hürriyet Gazetesi İzmir Bürosunda spor muhabiri ve köşe yazarı olarak çalışan Süleyman Alasya, daha sonra Yeni Asır, Haber Ekspres, Yenigün ve son olarak 9 Eylül Gazetesi'nde çalıştı. SKY TV'de uzun yıllar "Futbol Yorum" programını hazırlayıp sunan Alasya, daha sonra Kanal 35'te bu programı yapmayı sürdürdü.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi ve sürekli basın kartı sahibi olan Süleyman Alasya, evli ve iki çocuk babasıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!