Eğitimin ‘Nur’u

Haberin Devamı

Çocukken, babası gibi başarılı bir hukukçu olmanın hayaliyle büyümüş. Başarmış da... İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş. Bir süre özel bir bankanın hukuk müşavirliğini yapmış, sonra babasının yanında çalışmış. Ancak gittiği bir icra takibinde evdeki sefaleti, çocukların halini, annenin çaresizliğini, yoksulluğu, dramı görünce şok olmuş. Yıllarını ve gönlünü verdiği hukuk macerasını noktalayıp, çocuklarla iç içe olmayı tercih ederek İzmir’in en köklü okul öncesi eğitim kurumu olan Beyaz Balon Anaokulları’nı kurmuş. Daha sonra Alman Konsolosluğu ile TAKEV Okulları’nın temellerini atıp 45 yaşında Yeditepe Üniversitesi’nde eğitim yönetimi ve denetimi mastırı yapmış. Yılmadan, tam 2 yıl, her hafta sonu İstanbul’a giderek eğitim almış. Evet, Nur Yaraş’tan söz ediyorum. Eğitimle dopdolu bir hayatı temsil ediyor ve uzun yıllardan bu yana ülkemizin geleceğine yön verecek nesillerin yetişmesine katkı sağlıyor. Titiz, çalışkan ve özverili bir iş kadını. Eşi Erol Yaraş ve kızları Begüm’le 20 yıldır çiftlik benzeri bir evde yaşıyorlar. Birçok hayvan besliyorlar; köpekler, tavuklar, kuşlar... Kayısı, nar, salatalık, domates, her şey bahçeden toplanıyor. Nur Hanım’ın yemekle arası iyi. Müzmin rejim yapıp kilo veremeyenlerden! Seyahati, yüzmeyi seviyor. Tam bir doğa tutkunu. İnanılmaz pozitif ve güler yüzlü. Sanırım mesleğinin ışığı ona yansırken, o da kendi ışığını mesleğine yansıtıyor. Geleceğe güvenle bakan, özgüvenli, sosyal yönden güçlü, aynı zamanda akademik başarısı oldukça yüksek pırıl pırıl çocuklar, genç nesiller yetiştirmenin heyecanını özümsemiş bir insan. Onun özel, sıra dışı hayatına biraz daha yakından bakalım, tanıyalım istedik.

Haberin Devamı

Eğitimin ‘Nur’u

KİMDİR?
Adı:
Nur Yaraş
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1959
Eğitimi: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İşi: Beyaz Balon Anaokulları Kurucusu, TAKEV Okulları Kurucu Temsilcisi
Burcu: Yay
Medeni durumu: Gazeteci, televizyoncu, reklamcı Erol Yaraş’la evli. Begüm isminde bir kızı var.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Mutlu insanlar başarır! Bu nedenle mutlu olmayı, mutlu etmeyi ve mutlu bireyler yetiştirmeyi ilke edindim.

OTOMOBİL
Yüksek ve emniyetli olmalı

* İlk arabam 1976 model bir BMW idi. Şimdi 2013 Land Rover Discovery kullanıyorum. İyi ve kurallara uyan bir sürücüyüm. Bir otomobilin yüksek ve emniyetli oluşuna dikkat ederim.

BESLENME
Hünkarbeğendim beğenilir

* Kahvaltısız güne başlamam. Çok özel tercihlerim yoktur. Öğlenleri o gün hangi okulda isem menüde ne varsa onu yerim. Ancak tercihim beyaz ettir. Akşamları güzel ve keyifli bir masada ailemle evde yemek yemeyi severim. Genel olarak sebze ağırlıklı ve hafif lezzetler tercihimdir. Ara öğün almam. Çorbayı çok severim. Balık çok tercihim olmaz ama gerekli olduğu için haftada en az iki gün yerim. Mutfağa girip yemek yapmayı severim. Hünkarbeğendimi tüm dostlarım beğenir.

Haberin Devamı

MEKAN
Hijyen, lezzet, dekorasyon

* İstanbul’da Voque ve Nusret İzmir’de ise Veli Usta ile Can Baba. Bir mekanda öncelikli olarak hijyen, lezzet ve dekorasyona bakarım.

SPOR
Sadece yüzme ve yürüyüş

* Sporla çok sıcak bir ilişkimiz yok ne yazık ki! Sadece yazın yüzme ve doğa yürüyüşleri yapabiliyorum. Takım tutmam.

Eğitimin ‘Nur’u

TATİL
Uzun soluklu olamıyor

* Yılda 2-3 kez iş seyahatlerim oluyor. Uzaklaşmak bazen iş nedeniyle bile olsa iyi geliyor ve tatil yerine geçiyor. Yazları ailemle birlikte seyahati severim. Genelde Çeşme’deyiz. Ama Güney’in bazı sakin bölgelerini de tercih edebiliyoruz. Maalesef çok uzun soluklu olamıyor. Tatil benim için dinlenmek, yenilenmek, yeni yerler ve kültürler tanımak demek.

Haberin Devamı

HOBİ
Cam obje biriktiriyorum

* Evcil hayvanları çok severim. Onlarla ilgilenmek beni çok mutlu eder.
* Ayrıca antika cam obje biriktiriyorum. Yurt dışı seyahatlerimde fırsat buldukça koleksiyonuma yeni parçalar eklemek için bu konuda araştırma yaparım.
* Bir de dekorasyon her zaman ilgi alanım olmuştur. Bulunduğum mekanların ve işyerlerimin dekorasyonuyla bizzat ilgilenirim.
* Dinlenmek için mutlaka kitap okurum. Özel bir tür tercihim yoktur. Arkadaşlarımdan okumak üzere aldığım bir kitabı beğendiysem mutlaka kütüphanemde bulunmasını isterim. Dostoyevski, Tolsttoy, Balzac, Victor Hugo, Reşat Nuri Güntekin, Yaşar Kemal, Ayşe Kulin’i severek okurum.
* Evde ya da ofisimde klasik Batı müziğinden eserleri dinlemeyi severim. Dinlendirici bulur, keyif alırım.

Haberin Devamı

Eğitimin ‘Nur’u

KARİYER
Hukuk eğitimi aldım ama

* İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. Yeditepe’de eğitim yönetimi ve denetimi masteri yaptım.
* Meslek hayatıma avukatlık yaparak başladım ancak bana göre olmadığını fark ettim.
* 1988’de, Beyaz Balon Anaokulları’nın bugün 4’e ulaşan ilk şubesini açtım. Ardından TAKEV Okulları ile eğitim sektöründe yatırıma devam ettim.
* Küçükken öğretmen olmak gibi bir düşüncem vardı. Ama en çok babamın (Nuri Nencan) avukat olması nedeniyle ben de başarılı bir huhukçu olmanın hayali ile büyüdüm.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Neşeli, dinamik uyanırım

* Genelde erken kalktığım için erken yatmayı tercih ederim. Uyandığımda neşeli ve dinamik olurum. Güne nasıl başlarsanız tüm günün öyle devam edeceğine inanırım, öyle de olur. Her güne ve o günkü iş planıma, randevularıma göre evden çıkış saatim değişkenlik gösterir.

Eğitimin ‘Nur’u

MODA
Takılarımı kendim yaparım

* Çok yakından takip etmem ancak yılın renklerini kullanmayı severim. Kendime göre bir stilim var. Hafta içi biraz daha klasik ama rahat, hafta sonu ise mutlaka spor giyimi tercih ederim. Renkli olmayı seviyorum ama özellikle en sevdiğimin mavi olduğunu söyleyebilirim. Takı dizaynı yapmayı çok severim. Giydiğim her kıyafete uygun takılarımı kendim tasarlar ve yaparım.

SOSYAL MEDYA
Artık kaçınılmaz oldu

* Facebook’ta varım. Sosyal medya artık kaçınılmaz oldu. Gündemi yakalamak açısından sık sık giriyorum. Genellikle işle ya da okullarımızdaki renkli etkinliklerle ilgili paylaşımlarda bulunuyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Çakıl, Ege, Maya, Tayra

* Dört köpeğim var: Çakıl (Shitzu), Ege (Kaniş), Maya ve Tayra (Kurt). Ayrıca; tavuklar, civcivler, kurbağalar, kuşlar.

Yazarın Tüm Yazıları