Başbakan Erdoğan Köln'deki Türklere seslenecek

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Kölndeki Türklere seslenecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 14:46

Almanya'nın Köln şehrine giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Almanya eski Dışişleri Bakanı Gudio Westerwelle ile görüşmesi sona eren Erdoğan'ın konuşma yapacağı salondaki binlerce kişinin bekleyişi sürüyor. Köln, Başbakan Erdoğan aleyhinde gösterilere de sahne olurken; Bild gazetesi Erdoğan'a hitaben Türkçe ve Almanca açık mektup yazdı.

Başbakan Erdoğan Kölndeki Türklere seslenecek
BILD’DEN ERDOĞAN’A AÇIK MEKTUP

Haberin Devamı

Özel uçak “ANA” ile Almanya'ya giden ve Köln Havalimanı'nın askeri bölümüne geçen Başbakan Erdoğan'ı burada, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve Düsseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür karşıladı.

Başbakan Erdoğan, Köln Askeri Havalimanı'ndan kent merkezindeki bir otele geçti. Erdoğan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmek üzere geldiği otelin önünde güllerle karşılandı.

Başbakan Erdoğan Kölndeki Türklere seslenecek

Erdoğan'ın makam aracına gül atan bir grup, "Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle" sloganları attı. Erdoğan, kalabalığı selamladıktan sonra Almanya'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmek üzere otele girdi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Haberin Devamı

Erdoğan daha sonra Hyatt Otel'de Almanya eski Dışişleri Bakanı Gudio Westerwelle'yi kabul etti. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

KONUŞMA YAPACAK
Başbakan Erdoğan, Westerwelle ile görüşmesinin ardından, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) kuruluşunun 10'uncu yıldönümü etkinliğinin yapıldığı Lanxess Arena Spor Salonu'na geçti. Salonu dolduran binlerce kişi Başbakan Erdoğan'ın yapacağı konuşmayı bekliyor.

Başbakan Erdoğan Kölndeki Türklere seslenecek

Başbakan Erdoğan Kölndeki Türklere seslenecek

Erdoğan'ın konuşma yapacağı salon şimdiden doldu.

Katılımcıların ellerinde ay-yıldızlı bayrakların yanı sıra Filistin ve Azerbaycan bayrakları da bulunuyor.Vatandaşlar Başbakan Erdoğan lehinde sloganlar atarken, bazılarının ellerindeki "Dik Dur Eğilme Ümmet Seninle, Türkiye Seninle, Sen Osmanlı'sın" yazılı dövizler dikkat çekti.

Haberin Devamı

IRKÇI GRUBA TEPKİ

Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki dakikalarda konuşma yapacağı salona yalnızca bileti olanların alınacağı açıklandı.

Başbakan'a Köln ziyaretinde eşi Emine Erdoğan da eşlik ediyor.

Başbakan Erdoğan Kölndeki Türklere seslenecek
KÖLN’DE ERDOĞAN KARŞITI PROTESTO

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!