Beşiktaş'ta tüzük tadil kongresi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta tüzük tadil kongresi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 14:17

Beşiktaş Kulübü olağanüstü tüzük tadil kongresi yapıldı. Siyah beyazlı kulüpte Dernekler Kanunu'na uymayan çeşitli maddeler değiştirildi. Kongrede bir konuşma yapan Başkan Fikret Orman ise kendisine ve yönetim kuruluna yöneltilen bazı eleştirileri cevapladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş İntegral Arena'da gerçekleştirilen kongrede tüzükteki 35, 42 ve 48. maddeler, yönetim kurulunun talebi doğrultusunda değiştirildi. "Yönetim Kurulu 1 başkan, 10 asıl ve 5 yedek üyeden oluşur. Yönetim kurulu asıl ve yedek üyesi olabilmek için genel kurula katılabilme şartlarına haiz olmak gerekir. Ancak, 10 asıl ve 5 yedek üyenin en fazla 3 tanesi için kulüp üyeliği yeterli olup, üyelikte 1 tam yılını doldurmuş olma şartı aranmaz" şeklindeki 35. madde, "Yönetim Kurulu 1 başkan, 10 asıl ve 5 yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyesi olabilmek için genel kurula katılabilme şartlarına haiz olmak gerekir" şeklinde oy birliğiyle değiştirildi. Denetleme Kurulu ile ilgili 42. madde ise 1 kişinin karşı oyu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

"İtiraz, cezanın uygulanmasını durdurmaz. Kesinleşmemiş olsa da kesin ihraç cezası almış olanların kulüple her türlü ilişkisi kesilir. Görevleri varsa, istifa etmiş sayılırlar" şeklindeki 48. madde de "Kesinleşmemiş olsa da kesin ihraç cezası almış olanlar üyelik haklarını kullanmazlar, görevleri varsa istifa etmiş sayılırlar" şeklinde oy birliği ile değiştirildi. Bu arada tüzükte Medeni Kanun'un amir hükmü gereği "Denetleme Kurulu" yerine "Denetim Kurulu" yazılmasına oy birliği ile karar verildi.

"Genel Kurul üyeliğinde 15 yılını doldurmuş, disiplin cezası almamış bulunan ve Divan Başkanlık Kurulu'na bir önceki yılın aralık ayı sonuna kadar yazılı olarak başvurmuş olanlardan, Divan Kurulu'nca gizli oylarla seçilmiş 40 aday arasında 20'si Divan Kurulu'na seçilmiş olur" şeklindeki önerge ise üçte iki çoğunluk sağlanamadığı için reddedildi.

Genel kurul üyeleri ayrıca, bir sonraki tüzük tadil kongresinin kasım ayında yapılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan bir kongre üyesinin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın kulübe 1 ayda üye yapılmasını eleştirmesi ve 400 Beşiktaşlı'nın üyeliğinin reddedildiğini söylemesi, genel kurul üyelerinden alkış aldı.

"BENİM BAKTIĞIM YER BEŞİKTAŞ'IN MENFAATLERİDİR"
Genel kurulda kapanış konuşmasını yapan Orman, kendi dönemlerinde ikinci tüzük tadil toplantısını yaptıklarını belirterek, "Bundan önce Yıldırım Demirören döneminde kaç defa tüzük tadil toplantısı istendi merak ediyorum. Biz gelince mi tüzük oldu? Ondan önce eksikler yok muydu? İki sene içinde iki tane yaptık. Benim baktığım yer Beşiktaş menfaatleridir. Beşiktaş Kulübü'nün menfaatine olduğunu düşündüğümüz her şeyde elimizi taşın altına sokarız" diye konuştu. Başkan Orman, tüzük tadil talebinde bulunanların bu konuda çalışması için bir ekip kuracaklarını ve isteyenin bu ekipte çalışabileceğini vurgulayarak, "En iyi tüzük değiştirmediğimiz tüzüktü. O tüzük başkan ve yönetim kuruluna her konuda yetki verirken, biz borçlanma ve süremiz dahil olmak üzere sınır getirdik" dedi.


DELEGE KONUSU
Bir üyenin Beşiktaş Belediyesi yeni başkanın bir ay içinde kulübe üye yapılıp, 400 siyah-beyazlı taraftarın üye yapılmaması yönündeki eleştirilerine yanıt veren Fikret Orman, "400 taraftar üye yapılmıyor dendi. Listeni al gel bizzat ilgileneceğim. İki senede yapmış olduğumuz üye sayısı beş bindir. Fenerbahçeli, Galatasaraylı üye çok konuşulan konu. Ancak yeni üyenin hangi takımdan olduğunu bulmak izafi konudur. Tüzüğümüz buna müsait değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


KARTAL YUVASI'NDAKİ YOLSUZLUK

Kartal Yuvası mağazalarında yaşanan yolsuzlukla ilgili de Orman, şunları söyledi: "Bunu bulan, ortaya çıkaran biziz. Üstünü örten değil, savcılığa suç duyurusunda bulunan biziz. Savcılık delilleri toplayıp dava açıyor. Hukuksal olarak bunun haricinde yaptırım durumumuz yok. Hapse atacak gücüm yok. 'Bunu işe alan arkadaşlar istifa etti mi?' diye soruluyor. Benim şirketlerimde de yolsuzluklar oluyor. İşe aldığınız kişi, bir suistimal yaptı diye patronun şirketi sattığı, kapattığı nerede görülmüş. Üstü örtülüyormuş gibi konuşulması beni çok üzmektedir. Beşiktaş'ta üstünü örteceğimiz bir kuruş yoktur."

Fulya Projesiyle ilgili konulara açıklık getiren Orman, "Buranın da takipçisi ilk günden itibaren biz olduk. Şikayeti geri çektiğimizi söyleyen müfteridir. İç İşleri Bakanlığı'na dilekçe verip müfettişlerden inceleme isteyen biziz. Hiçbir davayı geri çekmedik. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Dedikoduyla çoluk çocuğu örgütleyenleri de kınıyorum. Senelerdir bekleyen konuların benden ve yönetim kurulundan beklenmesi bana ağır geliyor" diye konuştu.


FENERBAHÇE'NİN CEZASI ERTELNSİN AÇIKLAMASI
Fenerbahçe Kulübü'nün Süper Lig'de aldığı bir maç seyircisiz oynama cezası konusunda Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklama ile ilgili eleştiriye yanıt veren Orman, şunları kaydetti: "Fenerbahçe ile ilgili açıklama sadece iyi niyet açıklamasıydı. Antrenörlerin, oyuncuların cezası ertelendi, 'taraftarların da ertelensin' dedik. İyi niyet dalgasıydı. Fenerbahçe Kulübü'nün taraftarı bağırmış (Süleyman Seba aleyhine). Her bağıran taraftara Beşiktaş Kulübü yanıt vermez. Ona o kulübün yöneticileri yanıt vermeli. Her ayıp kendini bağlar. Beşiktaş asaletin takımıdır, biz de o asaletle yönetiyoruz. O ayıp kendilerini bağlamaktadır. Süleyman ağabey konusunda unutmayalım ki Beşiktaş'ta en çok üzen bizim taraftar grubumuz olmuştur."

Bu arada olağanüstü tüzük tadil genel kurul toplantısına 927 üye katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!