Bir çok ilde Uğur Kurt için eylem

Güncelleme Tarihi:

Bir çok ilde Uğur Kurt için eylem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 08:11

Okmeydanı Cemevi’nde başından vurulan Uğur Kurt’un ölümü bazı illerde protesto edildi.

Haberin Devamı

TUNCELİ’DE OLAYLI GECE... 3 SAAT KARANLIKTA KALDI

İstanbul Okmeydanı Cemevi’nde Uğurt Kurt’un başından vurularak hayatını kaybetmesi Tunceli’de protesto edildi. Kalabalık bir grup dün akşam saat 21.00 sularında Cumhuriyet Caddesi’nde toplanarak, 'Uğur Kurt ölümsüzdür' sloganları attı. Gruptakiler, cadde üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu'nu ve polis araçlarını taş yağmuruna tuttu.

Gruptakiler cadde üzerinde birçok noktada ateş yakarak barikat kurdu. Bu sırada yüzleri maskeli kişilerde kent merkezinde bir trafonun şalterini indirdi.

Polis uyarılara rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahele ederek dağıttı. Polis, müdahale sırasında bazı eylemcileri gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürdü. Öte yandan trafonun şalterin indirilmesi nedeniyle kent merkezine yaklaşık 3 saat elektrik verilemedi. (Ferit DEMİR/ TUNCELİ - DHA)

Haberin Devamı

ODTÜ’DE OKMEYDANI PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALESİ

ODTÜ’de toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup, Okmeydanı’nda Uğur Kurt’un hayatını kaybetmesi protesto etmek için barikat kurdu. Yüzleri maskeli grup, ODTÜ A1 kapısına geldi. Gruptakiler, burada önlem polise havai fişek ve taş attı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti. Göstericilerle polisin çatışması uzun süre devam etti. (Tahsin GÜNER-Kürşat TERCANLI-Muhammet BAYRAM/ ANKARA - DHA)

ANKARA'DA KARE KARE O ANLAR

ESKİŞEHİR’DE UĞUR KURT’UN ÖLÜMÜ PROTESTO EDİLDİ

ESKİŞEHİR’de yaklaşık 500 kişi İstanbul Okmeydanı’nda Uğur Kurt’un öldürülmesini yürüyüş yaparak protesto etti. Kalabalık, polis merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi’ndeki Espark Alışveriş merkezi önünde toplanan grup pankart açarak yürüyüşe geçti. Sık sık 'Hükümet istifa', 'Uğur Kurt ölümsüzdür' sloganı atan grup Cengiz Topel Caddesi’ndeki Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çarşı Polis Merkezi’nin bulunduğu bina önünde yaklaşık 10 dakika süreyle oturdu ve basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasının ardında ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kalabalık daha sonra Şair Fuzuli, Mustafa Kemal Atatürk, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan ve İsmet İnönü Caddeleri’nden yürüyerek Espark Alışveriş Merkezi’nin arka tarafında bulunan Ali İsmail Korkmaz’ın heykelinin önüne geldi. Burada bir süre slogan atan gruptakiler alışveriş merekezinin ön tarafına kadar yürüdükten sonra dağıldı. (Eyüp KELEBEK-Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR - DHA)

Haberin Devamı

HATAY’DA OLAYLI UĞUR KURT EYLEMİ

Hatay’da eylem yapan grup ile polis arasında çatışma çıktı.

Merkez Defne İlçesi’ne bağlı Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan bir grup, Uğur Kurt’un İstanbul Okmeydanı’nda öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Sloganlar atarak Armutlu Mahallesi boyunca yürüyüş yapan grubun önü Gündüz Caddesi girişinde polis tarafından kesildi.

Grubun dağılmaları yönünde anonslar yapıldı. Gruptakiler dağılın uyarılarına taş, bilye, maytap ve havai fişekler atarak karşılık verdi. Polis gruba TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahale sonrası dağılarak ara sokaklara kaçan grup, daha sonra Gündüz Caddesi üzerinde yeniden toplandı. Polisin gruba bölgedeki müdahalesi devam etti. Çıkan olaylarda 2 gösterici gözaltına alınırken omuzuna taş isabet eden 1 polis de yaralandı. (Ramazan ÇELİK/ ANTAKYA - DHA)

Haberin Devamı

GAZİ MAHALLESİ’NDE YOL KAPANDI

GAZİ Mahallesi’nde yaklaşık 50 kişilik grup yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

İsmetpaşa Caddesi’nde saat 21.00 sıralarında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, Okmeydanı Cemevi önünde silahla vurulan Uğur Kurt’un ölümünü protesto etti. Göstericiler, cadde üzerinde bulunan çöp konteynerlerini yola devirerek barikat kurdu ve bu barikatları ateşe verdi. Daha sonra polis ekiplerine taş ve molotof kokteylleri attı. Polis ekipleri de göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Göstericiler, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı. (Uzay KESMEN/İSTANBUL - DHA)

MERSİN’DE OLAYLI EYLEM

MERSİN’de Alevi Dernekleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, İstanbul Okmeydanı’ndaki olaylarda Uğur Kurt’un öldürülmesini protesto etti. Protesto sonrası bir grup eylemci ile polis çatıştı.

Haberin Devamı

Merkez Yenişehir İlçesi İstemihan Talay Bulvarı üzerinde bulunan Cemevi’nden yürüyüşe geçen Alevi Kültür Dernekleri üyesi yaklaşık 250 kişi, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşe CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen’de destek verdi. Forum AVM’de bulunan Atıf Yılmaz Meydanı’nda bekleyen bazı siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 150 kişi ile buluşan eylemciler, ortak bir basın açıklaması yaptı.

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, "Gerek inanç ayrımcılığı, gerekse ırk ayrımcılığı yaparak her türlü ayrımcılığı siyasi emelleri uğruna kullanarak kendi tabanını konsolide etmeye çalışan bir Başbakan istemiyorum"diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından grup, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçerek, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Ak Parti Yenişehir İlçe binasına doğru hareket etti. İlçe binasının yaklaşık 100 metre önünde polis barikatı ile karşılaşan eylemciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Barikatın 30 metre geriye çekilmesi ile basın açıklaması yapan Alevi Kültür Dernekleri üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

Cadde üzerinde slogan atarak beklemeye başlayan yaklaşık 100 eylemci, barikat kurarak polise taş, sapan ve havai fişeklerle saldırmaya başladı. Polisler ise eylemcilere plastik mermi ile müdahale etti. Yaklaşık yarım saat boyunca polis ile eylemciler arasında yaşanan çatışma, TOMA’ların müdahalesi ile sona erdi. TOMA’nın geldiğini gören eylemciler ara sokaklara girerek dağıldı. Polisin ara sokaklarda yaptığı kovalamaca sonucu 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
(Mustafa İNSAN-İbrahim MAŞE-Mehmet İNCE/ MERSİN - DHA)

UĞUR KURT İÇİN BURSA'DA YÜRÜYÜŞ

BURSA’da Okmeydanı’nda yaşanan olaylar sırasında başından vurularak yaşamını yitiren Uğur Kurt için eylem yapıldı.

Diren Bursa Platformu tarafından Okmeydanı’nda yapılan Berkin Elvan ve Soma eylemi sırasında Cemevi’nde başından vurularak yaşamını yitiren Uğur Kurt için eylem düzenlendi. Hükümet aleyhinde sloganlar atan 300 kişilik grup Setbaşı’ndan Atatürk Heykeli’ne kadar yürüdü. Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. (Sebile ÇETİN-Uğur SAĞLAM/ BURSA - DHA)

UĞUR KURT’UN ÖLÜMÜ İZMİR’DE YÜRÜYÜŞLE PROTESTO EDİLDİ

Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde saat 17.30 sıralarında Basmane Meydanı’nda toplanan yaklaşık bin 200 kişi, Gazi Bulvarı’ndan Cumhuriyet Bulvarı’na yolu tek yönlü kapatarak yürüyüşe geçti. Sloganlar atan grup, Büyükşehir Belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağılırken yaklaşık 20 kişi 30 dakika boyunca oturma eylemi yaptı. (Kadir ÖZEN-Mustafa OĞUZ/ İZMİR - DHA)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!