Didim cezaevinden kurtuldu Herkese çok teşekkür ederiz

DÜN köşenizde çıkan Didim yazınızı okudum.

Haberin Devamı

Didim için gösterdiğiniz hassasiyete teşekkür ederim. Yapılması istenen cezaevi ile ilgili haberin durumunda, siz haberi gazetede baskıya girdiğinizde biz Didimlileri mutlu edecek biçimde değişiklik oldu. Gece olduğundan size haberi iletemedik. Sonuçtan çok mutlu olduk.
Didim için değindiğiniz diğer konuya gelince... Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü resmi sitesinde (http://www.tanitma.gov.tr/TR,22529/tatil-yerleri-destinasyonlar.html), turizm destinasyonları, tatil yerleri arasında yer almayan güzel ilçemiz ile ilgili bu durumun da en kısa sürede değişmesi için gereken gayret ve çaba içerisinde olduğumuzun da bilinmesini isterim.
Kamuoyuna yaptığım açıklamayı da okumanızı isterim:
Turizm gelişim bölgesi olan ilçemiz Didim’de turizm ve cezaevi kelimelerinin yan yana örtüşmediği konusunda, gerek bizim gerekse Didim halkının ve sivil toplum kuruluşlarının düşünceleri kamuoyu tarafından bilinmekteydi. Bu konudaki düşüncelerimizi ve gerekçelerimizi Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ile paylaşınca, kendileri gerekli duyarlılığı göstererek, “Eğer Didim halkı bu projenin yapılmasını turizm açısından sakıncalı görüyorsa, bizde bakanlık olarak bunu anlayışla karşılar ve bu projeyi daha uygun bir bölgede gerçekleştiririz” demiştir. Adalet Bakanımız Sayın Bozdağ’ın kısa sürede göstermiş olduğu anlayış ve hassasiyete çok teşekkür eder, ilçemizin turizm gelişimi konusunda önünün kapanmaması sebebi ile duyduğumuz sevinç ve mutluluğu siz değerli halkımızla paylaşırız.
Cezaevi konusunda gösterdiği çaba ve gayretleri ile sonucun kısa sürede bizler için olumlu ve sevindirici neticeye varmasında büyük emeği geçen CHP Grup Başkanvekili Sayın Akif Hamzaçebi’ye çok teşekkür ederim.
A. Deniz ATABAY
Didim Belediye Başkanı

Haberin Devamı

Günün sözü

“Bilginlerin aydınlatamadığı toplumları şarlatanlar aldatır.” (Condorcet)

İSO 900 Kalite Belgesi yoksa...

SOMA faciasından beri hep denetim eksikliğinden söz ediliyor. Ama bugüne dek kimse ISO 9000 Kalite Belgesi diye bir olguyu gündeme getirmedi.
ISO 9000 Kalite Belgesi bir işletmenin çalışma düzenini, disiplinini, güvenliğini gösteren ve sürekli iki yönlü denetime dayanan bir belgedir. İç ve dış denetimler işletmenin çalışma sürecinin öngördüğü gibi yürümesini ve dış denetime hazırlanmasını sağlar. Dış denetim ise işletmede her şeyin düzenli gittiğini, güvenlik ve kalite koşullarına uyulduğunu gösteren resmi bir belgedir. Bu noktada maden işletmelerinin ISO 9000 Kalite Belgesi alma zorunluluğu olmadığı anlamı çıkmaktadır ve bu çok büyük bir eksikliktir. Aksi halde bugüne dek ortaya çıkardı.
Denetçilerin ödeneklerinin işletme mi yoksa devlet tarafından mı ödenmesi gerektiği tartışılmaktadır. Bunun sağlıklı çözümü ve sözü edilen denetim eksikliklerinin giderilebilmesi için maden işletmelerinde (ve tüm işletmelerde) ISO 9000 Kalite Belgesi‘nin zorunlu olmasından başka yol yoktur.
Dr. Yavuz BEŞORAK
Y. Mak. Müh., Y. Değer Müh. (ISO Auditor)

Haberin Devamı

Adalar’da ibretlik bir olay

İSTANBUL Prens Adaları’nın (Adalar) belediyesinin yeni yönetimi (CHP), eski yönetiminin (o da CHP) büyük fedakârlık -sıfır’ın altında maddi şartlarda- yaptığı/yaptırdığı, destek, bağış, sponsorluk, rica, minnet ve önemlisi sözde değil, özde her tür ayırımcılığa karşı ve insan eksenli felsefesi ile hareket etmesi sayesinde, yarattığı tüm değer-kurumları, paramparça etmek istiyor.
Ne mi yapıyor?
Başkan Atilla Aytaç, Adalar Vakfı’na bir tebligat göndererek Büyükada Çınar mevkisinde bulunan Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’ndeki Adalar Müzesi Sergi Alanı’nı 15 gün içinde tahliye etmesini istemiştir.
Kurumları paramparça etmeyiniz. Raffi A. HERMONN

Haberin Devamı

Biliyor musunuz?

-TOPLUMCU Düşünce Enstitüsü’nün düzenlediği ‘Türk Siyasetinde Kadının Yeri: Sandıkta Kadın, Siyasette Kadın’ konulu panelin bugün 14.00’te Taxim Hill Otel’de;
-MİMARLAR Odası Büyükkent Şubesi’nin düzenlediği ‘Haliç Tersanelerinde Neler Oluyor?’ panel ve forumunun bugün 14.00’te şubenin Karaköy binasında yapılacağını...
-TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun, Türkiye Barolar Birliği tarafından 7-8 Haziran tarihlerinde yapılacak ‘II. Çevre ve Kent Hukuku Kurultayı’nda ‘İnsan Haklarından Doğa haklarına Çevre Hakkı’konusunda bir konuşma yapacağını açıkladığını...
-43 YILLIK gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Recep Peker Tanıtkan’ın ‘Coşku’ isimli sergisinin 30 Temmuz tarihine kadar Metropol Doctors Levent’te izlenebileceğini (www.receppekertanitkan.com)...
-BEYOĞLU’nun ünlü nostaljik ‘45’lik’ mekânın dün akşam Beylikdüzü’ndeki Ekinoks AVM’de açıldığını...

Yazarın Tüm Yazıları