Kırbaç talebine büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Kırbaç talebine büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 01:44

Cannes Film Festivali’nde jüri başkanı Gilles Jacob’u (83) yanağından öptüğü için İranlı Leyla Hatemi’nin, halkın önünde 50 kırbaç ve hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Bu talep Twitter'daki Türk kullanıcıların da büyük tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Cannes Film Festivali’nde jüri başkanı Gilles Jacob’u (83) yanağından öptüğü için Tahran yönetiminden büyük tepki gören İranlı oyuncu Leyla Hatemi (41) özür diledi. İran’ın resmi haber ajansı IRNA, Hatemi’nin “Bazı insanların duygularını incittiğim için özür dilerim” dediğini aktardı.

Habere göre, yazılı bir açıklama yapan Hatemi, “Aslında benim niyetim el sıkmaktı. Ancak Gilles Jacob yaşından ötürü daha önce bildirilen kuralları unuttuğu için çabam sonuç getirmedi. Onu gerçekten dedem gibi görüyorum. Jacob ayrıca ev sahibimizdi” ifadelerini kullandı.

Hatemi, “Bu tür açıklamalardan utanç duymama rağmen, içene düştüğü kaçınılmaz durumu anlamak istemeyenlerden ötürü ayrıntılara girmekten başka şansım kalmadı” diye de ekledi. Öpüşmenin fotoğrafları İran basınına yansıyınca, İran Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Nuşabadi, “Uluslararası organizasyonlara katılanlar İranlı kadınların itibarını ve iffetini korumak zorundadır” demişti.

50 KIRBAÇ VE HAPİS CEZASI TALEBİ

Haberin Devamı

İran'da Hizbullah Öğrencileri adlı bir grup İran mahkemelerine başvurarak, muhafazakârların ayaklanmasına neden olan Hatemi’nin, halkın önünde 50 kırbaç ve hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

İslami Ceza Kanunu’nun 638’nci maddesi uyarınca bir kadın toplum içinde yabancı bir erkeği öpmesi karşılığında hapis cezasıyla yargılanıyor. Ünlü yönetmen Ali Hatemi’nin kızı Leyla Hatemi, 2012 yılında En İyi Yabancı Film Oscar’ını kazanan ‘Ayrılık’ filmindeki rolüyle uluslararası üne kavuşmuştu. Altın Palmiye jürisinin beş kadın üyesinden biri olan Hatemi İran’da yaşıyor.

TWİTTER'DA LEYLA HATEMİ TEPKİSİ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Leyla Hatemi'nin 50 kırbaç cezası almasının istenmesi büyük tepki çekti.

İşte o tweet'lerden bazıları;

sera tokdemir
#LeilaHatami is not alone. Herkes istediğini öper. Akıl tutulmanıza kırbaç!

hazar erguclu
#LeilaHatami yalnız değildir!

gözde ceyhan
#LeilaHatami is Not alone yalnız degilsin!!!"

Direnenler Kulübü
Şu kare yüzünden #LeilaHatami ye kırbaç cezası verenler 12-13 yaşındaki çocuklarla muta nikahına onay veriyor

Haberin Devamı

Cengizhan Yeldan
Sırat köprüsünden geçecek olan kendisiyken sizin kırbacınız sadece sadist duygularınızı tatmin eder sapık herifler #LeilaHatami.

Koray Peközkay
Adalet, erkeklere bırakılamayacak kadar hassas bir kavram... #LeilaHatami

Gozde Kocaoglu
#LeilaHatami yalniz değildir!!!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!