20’sine inceleme

Güncelleme Tarihi:

20’sine inceleme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 01:59

Uğur Kurt’un cemevi bahçesinde ensesinden 9 mm’lik bir mermiyle öldürüldüğü Okmeydanı olaylarında 42 yaşındaki Ayhan Yılmaz da başına ve karnına isabet eden şarapnel parçaları yüzünden hayatını kaybetti. Önceki gün görev yapan 20 polisin tabancasına el konuldu. Tabancalar polis kriminal laboratuvarında incelenecek ve Kurt’u öldüren kurşunun polis silahından çıkıp çıkmadığı araştırılacak.

Haberin Devamı

OKMEYDANI’nda önceki gün liselilerin eylemine polis müdahalesiyle başlayan ve gece boyu devam eden olaylarda ölü sayısı 2’ye yükseldi. Ölen ikinci kişi 42 yaşındaki Ayhan Yılmaz. Uğur Kurt’un ensesinden 9 mm çapında bir mermi çekirdeği, Ayhan Yılmaz’ın yüzünden ise şarapnel parçası çıkartıldı. Uğur Kurt’un Okmeydanı Cemevi’nin bahçesinde boynuna saplanan kurşun nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından Okmeydanı’ndaki çatışmalar hız kazandı. Gece boyu devam eden olaylarda, ses ve parça tesirli el yapımı bomba ve silahla açılan ateşle 1’i Emniyet müdürü 11 polis yaralandı. Eylemcilerin polise 20 ses ve parça tesirli bomba attıkları belirtildi. Olaylarda 1’i ağır 2 vatandaş da yaralandı.

BU KEZ ŞARAPNEL

Okmeydanı Cemevi’ne inen caddenin başında olayları izleyen 42 yaşındaki Ayhan Yılmaz şakağından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yılmaz ameliyata alındı. Başında şarapnel parçası ve karnında şarapnel parçalarına ait kesikler bulunan yaralı, yoğun bakım ünitesine alındı. Okmeydanı halkı gece boyu hastane önünde nöbet tuttu. Ancak yaralı Yılmaz saat 11.45’te hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

03.00’TE OTOPSİ

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden Uğur Kurt’un cenazesi gece Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Alışılagelmiş olmasa da otopsisi saat 03.00’te başladı ve cenaze 06.00’da aileye teslim edildi. İddialara göre, polis cenazenin hemen Sivas’a götürülmesini istedi ancak Kurt Ailesi kabul etmedi ve cenazeyi Okmeydanı Cemevi’ne getirdi. Uğur Kurt’un ensesinden çıkartılan 9 mm çapındaki mermi çekirdeği incelenmek üzere polis kriminal laboratuarına götürüldü. Okmeydanı’nda görevli 20 polisin tabancasına el konuldu. Tabancalar polis kriminal laboratuarında incelenecek ve kurşunun polis silahından çıkıp çıkmadığı araştırılacak.

CAMİDE VURULSAYDI

Uğur Kurt’un cenaze töreni için Okmeydanı Cemevi’ne gelen Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile birlikte yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Ne acıdır ki, bugün de gerçekleştirilen eylem bir cemevi avlusunda oldu. Bugün bir cami avlusunda bir vatandaş polis tarafından vurulsaydı Türkiye’deki Alevilerin hali ne olurdu. Alevilerin oturduğu mahalleler ne olurdu? Düşünmek dahi istemiyorum. Aleviler buna rağmen sağduyularını koruyorlar. Ama olay artık bizim tek tek vurulmamıza kadar geldi. Bu sorun Alevilerin değil artık Sünnilerin de sorunudur. Vicdan sahibi Sünnilere sesleniyorum. Caminin avlusunda bir yurttaşınız polis tarafından öldürülseydi nasıl tepki verirdiniz. Aleviler gibi olgunluk mu gösterirdiniz yoksa bugün burada öldürülen Uğur ile birlikte mi olurdunuz.

BÖLME ÇABASI

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı bu ayrımcılığa ve kışkırtıcılığa devam ettikçe bu tür acılar yaşanmaya devam edecektir. Bu manzarayı ancak Ortadoğu’da görebiliriz. Türkiye karanlığa doğru gidiyor. Bunu bilinçli ve planlı yapıyorlar. Türkiye’yi gittikçe bölmeye çalışıyorlar. Bizi birbirimize düşman ederek kendi çıkarlarını koruyorlar.”

İkinci ölüm, eylemci bombasından

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ayhan Yılmaz’ın göstericilerin attığı parça tesirli bomba nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada “Okmeydanı’nda illegal örgütlerin saldırgan ve bölgeyi terörize etmeye yönelik eylemleri devam etmektedir. Milletimizin huzurunu ve kardeşlik duygularımızı bozmaya yönelik her türlü eylem ve girişime karşı güvenlik güçlerimizin, hukukun sınırları içerisinde kalarak mücadelesi kararlılıkla devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

DOLAŞMAYA ÇIKMIŞTI

Ayhan Yılmaz, Kağıthane ilçesi Talatpaşa mahallesinde annesi Havva ve kardeşi Ali Yılmaz’la birlikte yaşıyordu. Komşuları, Ayhan Yılmaz’ın askerden geldikten sonra psikolojik sorunlar yaşadığını ve sık sık dışarıya çıkı dolaştığını söylediler. Komşuları, olay günü de Ayhan Yılmaz’ın dolaşmaya çıktığını, akşam eve gelmeyince ailenin telaşlanıp polisi aradığını, Okmeydanı’nda bir kişinin öldüğü haberi üzerine hastaneye giden ailenin cesedi teşhis ettiğini anlattılar.

Polis cemevine doğru ateş etti

OKMEYDANI’ndaki olaylar sırasında, mahalle esnafından Hüseyin İlan, polislerin bulunduğu yerdeydi. Zırhlı aracın yanmaya başlamasıyla polislerin araçtan inerek cemevine doğru ateş ettiğini ileri süren Hüseyin İlan şunları söyledi: “Olaylar çıktı ve iki akrep aracı bizim sokağa geldi. Bu sırada molotof atıldı ve araç yanmaya başladı. 3 polis araçtan inerek cemevine doğru ateş etmeye başladılar. Bir tanesi silahtaki şarjörü bitirdi. Çünkü silah boş ses çıkarmaya başladı. Sonra diğer polisler de 5-6 el sıkmaya başladı. Aşağıda birinin vurulduğu haberi geldikten sonra polisler toplanarak uzaklaştı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!