Kimse üzerine alınmadı

Güncelleme Tarihi:

Kimse üzerine alınmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 01:31

HÜRRİYET EGE’nin, dün manşetten duyurduğu, “Hayırsever Sahil Baba’nın kemikleri sızlayacak. 5 yıldızlı kampüsün önü böyle, arkası böyle” haberi gündeme bomba gibi düştü.

Haberin Devamı

Alsancak’taki, İzmirli hayırseverler Nevvar-Salih İşgören’in ismini taşıyan, 4 Şubat 2007’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in bizzat katılımıyla açılan, orta öğretimde Türkiye’nin ilk eğitim kampüsünün içler acısı halini ortaya koyan haber sonrası Hürriyet muhabirinin defalarca ulaşmaya çalıştığı okul, Milli Eğitim ve Vakıf yetkilileri sessiz kalmayı tercih ederken, yine eğitimci ve veliler konuştu.

O zaman devlet ilgilensin
Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, “İşgören’in vefatından sonra Nevvar-Salih İşgören Vakfı oradan elini eteğini çekti. O zaman devlet ilgilensin” dedi. 3 bin metrekare alandaki 5 liseden her birinin kendi binalarına odaklandığını, içilmiş sigara izmaritleri ve boş alkol kutularıyla zulaların bulunduğu iddia edilen ortadaki geniş alana kimsenin sahip çıkamadığını savunan Akkan, “O arazide sigara da içiliyor, alkol de... Çöpten geçilmiyor. Sümerbank döneminden kalma atıklar bile hala orada. Kaynak ayırması gereken Milli Eğitim bu okulu yok sayıyor. Yerel yönetimler ise vitrin olacak okullara yatırım yapıyor. Binalarda eğitimin devamı onlar için yeterli” dedi.

Haberin Devamı

Vakıf sadece bina yaptı

Kimse üzerine alınmadı

Çoğu öğretmenin, öğrencileri ‘orta kantin’ denilen metruk binaya yakın olan yemekhaneyi tehlikeli bulduğu için göndermek istemediğini belirten Bahri Akkan, “Bu facia noktasıdır. Can kaybına neden olabilecek tehlikeler var. Çeteler birbiriyle çatışıyor. İlla bir sorun yaşadıktan sonra mı çözüm arayacağız?” diye sordu. Akkan, vakfın sadece okul binalarını yaptığını da kaydederek, “Okul için acilen kaynak ayırılmalı. Ayrıca, arka mahalleye giriş-çıkışlar konusunda önlem alınmalı. Yırtık teller onarılmalı” diye konuştu.

Veli Derneği de kaygılı

Kimse üzerine alınmadı

Öğrenci Velileri Derneği Başkanı Orhan Yüce de kaygılı olduklarını dile getirerek, “Bu okul Milli Eğitim’in yüz karasıdır. Oradaki sorunu çözmek devletin işidir. Ama ne yazık ki okuldaki her masraf velilerin sırtına bindirildiği için yöneticiler de çaresiz kalıyor. Orası can, mal ve eğitim güvenliği açısından çok riskli bir yer” görüşünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!