Süleyman Alasya'dan yaşama veda...

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Alasyadan yaşama veda...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 01:31

İZMİR’de spor basınının önde gelen isimlerinden, Hürriyet’te 18 yıl çalışan, 62 yaşındaki gazeteci Süleyman Alasya, dün sabah saatlerinde Kahramanlar’daki evinde fenalaştı.

Haberin Devamı

Kahramanlar Sağlık Ocağı’nda ilk müdahalesi yapılan evli ve iki çocuk babası Alasya, Alsancak Devlet Hastanesi’ne götürüldü, tüm çabalara karşın yaşama döndürülemedi.

Basında ‘Sülo’ yası

Kalp krizinden yaşamını yitirdiği sanılan Alasya’nın ani kaybı, ailesi ve İzmir basınını yasa boğdu. Alasya’nın İstanbul’da yaşayan dizi ve sinema oyuncusu kızı Evrim Alasya’nın da o sırada evde olduğu, babasını kurtarmak için çırpınıp sağlık ocağına götürdüğü öğrenildi. İzmir’de doğan Süleyman Alasya, mesleğe 1983 yılında Hürriyet Gazetesi spor servisinde başladı. 2001 yılına kadar Hürriyet’te spor muhabiri ve köşe yazarı olarak görev yapan Alasya, Yeni Asır, Haber Ekspres ve Yenigün gazetelerinde görev aldı, SKY TV ve Kanal 35’te futbol programları yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi olan sürekli basın kartı sahibi Alasya, son olarak 9 Eylül Gazetesi’nde spor köşe yazarlığı yapıyordu. Alasya, Kanal 35 televizyonunda da ‘Futbol Yorum’ programını hazırlayıp, sunuyordu.

Haberin Devamı

Alsancak Hocazade’de
Alasya’nın kaybı üzerine mesaj yayımlayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, “İzmir ve Türk basınına önemli hizmetler vermiş Süleyman Alasya’yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Gerek gazeteciliğiyle, gerekse kişiliğiyle İzmir basınında sevilen, sayılan bir isimdi” dedi.
Alasya, bugün, Alsancak Hocazade Camisi’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!