Son pişmanlık fayda etmezmiş

Bu güzel kızım, pek çok genç okurumun içine düştüğü hatayı tekrarlamış. Hiç nedensiz, sevgiliden ayrılmak istemiş. Ya da kendisinin bile bilmediği bir neden var, bu tutumun ardında.

Haberin Devamı

Şimdi ise mantığı ağır basmış olmalı ki, böyle bir erkeği kaçırdığı için pişmanlık içinde ama büyüklerimizin dediği gibi son pişmanlık fayda etmez.
Genellikle genç kızlarımız bunu sık sık yapıyorlar. Daha iyisini bulabilirim, düşüncesi ağır basıyor olmalı. Ama, elindekini kaçırınca da o kişi kıymete biniyor.
Ne diyeyim, sanırım pek iyi gitmeyen bir ilişki yaşayan o genç adamın, ayrılıp ona dönmesini bekleyecek belki de...

“Neden ayrıldın benden?” diye sordu
ona verecek cevap bulamadım

Güzin Abla, ben 23 yaşındayım. Ailemle birlikte Bursa’da yaşıyorum. İyi bir işte çalışıyorum. Çevremde sevilen ve sayılan biriyim.
Bundan üç sene önce bilgisayar kursunda biriyle tanışmıştım. Kurs başladıktan bir ay sonra bana arkadaşlık teklif etti. Önce biraz düşündüm, sonra kabul ettim. Neredeyse bir sene süren beraberliğimiz oldu.
Çok terbiyeli, efendi ve dürüst bir adamdı. Bana karşı hiçbir zaman yanlış bir hareketi olmadı. Ama ben nedense ona karşı bir şeyler hissedemiyorum diye o bir sene boyunca sürekli ayrılmak istedim.
Beni ne dürttü bilemiyorum ama defalarca ayrıldık barıştık ve en sonunda da tamamen ayrıldık. Ama o hep sevdi beni, çalıştığım işyerine geldi. Üniversite tatillerinde zaman zaman görüştük.
Geçen seneye kadar hep uğraştı tekrar birleşelim diye... Sonunda pes etti ama ben de bu sene onu kaybettiğim için ne kadar pişman olduğumu anladım. Hayatımda yalnız o olmadı elbette; başkaları da oldu ama dönüp baktığım zaman hiçbiri beni bu kadar çok sevmemiş, bu kadar değer vermemiş, saygı göstermemiş.
KEŞKE YENİDEN HAYATIMDA OLSA
Aslında o zaman göremediğim şeyleri şimdi anlıyorum, görüyorum. Meğer ben çok mutluymuşum onunla; çünkü hep yanımdaydı, hep beni sevmişti.
İnsan bir zaman sonra, artık huzur istiyor, aşk acısı çekmek değil, mutlu olmak istiyor ve ben onunla yeterince mutluymuşum, çok sonra anladım.
Şu an “keşke yeniden hayatımda olsa ne kadar mutlu olurdum” diyorum. Ama maalesef artık çok geç. Çünkü şu anda onun hayatında biri var, üç aydır beraberler. Ben yine de onunla son kez konuşmak istedim; sevgilisinden ayırma gibi bir düşüncem ise asla olamaz. Hatta o, “hep tartışıyoruz “dediğinde “daha yenisiniz olur öyle şeyler üzülme” demiştim. Ama biliyorum ki ayrılsalar, hemen benim yanımda olacak. Onun bana bakışları hiç değişmedi. Arkadaşlarım bile biliyorlar onu. Onlar da öyle söylüyorlar.
En son görüştüğümüzde bana şunu sormuştu; “Sahi sen neden ayrıldın benden”
Ona verecek cevap bulamadım. “Bilmiyorum, o zaman da bir nedeni yoktu aslında, sadece çocukluk etmişim” dedim...
Şimdi ne yapacağım ben Güzin abla? İster istemez, uzak duruyorum ondan hiçbir şey yapamıyorum. Sonuçta hayatında biri var, bana ancak uzak durmak düşer. Ama biliyorum ki bir daha karşıma beni onun kadar anlayan biri çıkmayacak ki istemiyorum da... Bana acil cevap yazarsan çok sevinirim abla.
Rumuz: Son pişmanlık

Yazarın Tüm Yazıları