Sivasspor'un en hırçını Da Costa

Güncelleme Tarihi:

Sivassporun en hırçını Da Costa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 11:50

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da, geride kalan 2013-2014 sezonunda 7 sarı, 3 kırmızı kart gören Portekizli savunma oyuncusu Manuel Da Costa, takımın en hırçın ismi oldu.

Haberin Devamı

Sivasspor'da ilk sezonunu geçiren ve forma giydiği 25 maçta 6 kez fileleri havalandırarak birçok forvet ve orta saha oyuncusundan daha fazla gole imza atan Da Costa, hırçınlığıyla da dikkati çekti. Portekizli stoper Da Costa, geride kalan sezonda 7 sarı, 3 kırmızı kart gördü.

Kırmızı-beyazlı ekibin ligin 22. haftasında, deplasmanda 6-2 yenildiği Kasımpaşa maçında kırmızı kart gören ve 6 müsabakadan men cezası alan Da Costa, deplasmandaki Elazığspor ve Galatasaray karşılaşmalarında da kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü. Da Costa, ligde 7 maçta kart cezası nedeniyle takımından uzak kaldı. Portekizli futbolcu, bir maçlık cezası nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Bucak Belediye Oğuzhanspor maçında da takımdaki yerini alamadı.

Yiğidolar'da Da Costa'nın yanı sıra Brezilyalı sağ bek Cicinho ve stoper Ümit Kurt 2'şer, orta saha oyuncusu Kadir Bekmezci de 1 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Yiğidolar, deplasmanda kızardı

Sivassporlu futbolcuların kırmızı kartların tamamını deplasman maçlarında görmesi dikkati çekti. Kırmızı-beyazlı futbolcular, ligin 6. haftasındaki Elazığspor, 12. haftadaki Galatasaray (3), 16. haftadaki Akhisar Belediyespor, 22. haftadaki Kasımpaşa ve 24. haftadaki Gençlerbirliği (2) deplasmalarında kırmızı kart gördü.

Sivasspor'da, ligin 12. haftasındaki Galatasaray maçında Da Costa, Ümit Kurt ve Cicinho kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kırmızı-beyazlı ekipte, 18 farklı oyuncu sarı kart gördü. Hakemler tarafından 8 kez sarı kartla cezalandırılan Ziya Erdal'ı, 7'şer kez sarı kart gören Kadir Bekmezci ve Burhan Eşer takip etti. Ümit Kurt, Aydın Karabulut ve Mehdi Taouil de 4'er kez sarı kartla cezalandırıldı. Yiğidolar'da, geride kalan sezonda forma şansı bulan 30 futbolcudan 18'i kart gördü. Kırmızı-beyazlı ekibin futbolcuları 34 maçlık periyotta, 8 kırmızı, 60 sarı kart gördü.

Sivasspor'da geride kalan sezonda kaleciler Korcan Çelikay, Milan Borjan ve Mahmut Bezgin ile İbrahim Sürgülü, Ahmet Şahbaz, Abdurrahman Dereli, Fatih Kıran, Aykut Öztürk, Kamil Grosicki, Pedro Oldoni, Ahmet Aras ve Abdulkadir Özgen, sezonu kart görmeden tamamladı.

Sivasspor'un 2013-2014 sezonu kart raporu şöyle:

Futbolcu Kırmızı kart Sarı kart

Manuel Da Costa 3 7
Ümit Kurt 2 4
Cicinho 2 3
Kadir Bekmezci 1 7
Ziya Erdal - 8
Burhan Eşer - 7
Aydın Karabulut - 4
Mehdi Taouil - 4
Aatif Chahechouhe - 3
Jakub Navratil - 2
Adem Koçak - 2
Cihan Özkara - 2
Rafik Djebbour - 2
Hakan Arslan - 1
Nihat Şahin - 1
John Utaka - 1
Murat Akça - 1
Eren Aydın - 1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!