Başbakan yardımcısı İşler'den Alman siyasilere yanıt

Güncelleme Tarihi:

Başbakan yardımcısı İşlerden Alman siyasilere yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 09:04

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Başbakan Erdoğan'ın Köln'de katılacağı mitinge yönelik eleştirilerle ilgili, "Demokratik ülkelerde tabi bu tür tepkilerin olması normaldir. Ancak bizim nereye gideceğimiz, nerede ne konuşma yapacağımızın kararını tabiki biz kendimiz veririz" dediği öğrenildi.

Başbakan yardımcısı İşlerden Alman siyasilere yanıt
BAŞBAKAN MERKEL’DEN ERDOĞAN’A ‘İTİDAL’ ÇAĞRISI

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta katılacağı miting öncesi Yurtdışından Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Köln'e geldi.

İşler ve Kılıç Kale Camii'nde basına kapalı yapılan toplantıya katıldı. Toplantıda Kale Cami Başkanı Şefik Karagüzel'in, yurtdışında yaşayan Türk kökenlilerin sorunlarını anlatarak, yetkililerden bu sorunlara çözüm üretmesini istediği bildirildi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in basına kapalı yapılan toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın Köln’de katılacağı mitinge yönelik eleştirilerle ilgili şunları söylediği öğrenildi:

"GELİP GELMEME KARARINI BİZ KENDİMİZ VERİRİZ"
"Demokratik ülkelerde tabi bu tür tepkilerin olması normaldir ancak bizim nereye gideceğimiz, nerede ne konuşma yapacağımızın kararını tabiki biz kendimiz veririz. Sayın Başbakanımız bir devlet adamıdır. Zaten bu güne kadarda devlet adamı hassasiyetiyle hareket etmiştir ve nerede ne tür mesajlar vereceğini kendisi çok iyi değerlendiren bir siyasetçidir. Biz buraya gelme kararımızı aylar öncesinde verdik. Başbakanımız UETD'nin 10. yıl kutlamalarına katılacağını Berlin'e geldiğinde söylemişti, buna binaen bu tarih belirlendi ve bu ziyaret gerçekleşecek. Başbakanımızın gerek Avrupa gerekse Almanya'ya geldiğinde ne tür mesajlar verdiğini gördük. Buna benzer yine aynı hassasiyet ve devlet adamı ciddiyetiyle konuşmasını yapacaktır. Bizi bir takım siyasetçilerin yaptığı açıklamalar bağlamaz. Tabiki Alman hükümet sözcüsü ve yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalar son derece doğaldır. Tabiki her iki tarafın yetkililerinin de her zaman hassas davranmaları taraftarıyım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!