Yabancılar çekildi, 7 yıldır beklenen proje görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar çekildi, 7 yıldır beklenen proje görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 01:46

LEVENT’te 2007 yılından beri 3 defa el değiştiren yaklaşık 11 bin metrekarelik arazide Ferko İnşaat ‘Singature’ projesini hayata geçirecek. Şirket, Kazakistanlı ve Amerikalı şirketlerin çekildiği arsa üzerindeki projesi için 350 milyon dolar yatırım yapacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL Levent’te Metrocity ve Kanyon arasında bulunan arsaya yapılacak proje 2007’den bu yana bekleniyordu. Renault Mais’in genel müdürlük arsası önce Kazakistanlı Landmark’a sonra EriaPartners-Pramerica’ya satıldı. Arsasının son sahibi Ferko inşaat, imza anlamına gelen Signature adını verdiği projesi için 350 milyon doları gözden çıkardı. Arsayı Amerikalı fon Pramerica’dan satın aldıklarını ve inşaat dahil 350 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyleyen Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, “Yarım trilyon doları yöneten firma Türkiye’den çıktığı için üzüldüm. Bürokrasi onları kaçırdı” dedi.

2 BLOK YÜKSELECEK

127 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip Ferko Signature biri 30 diğeri 6 katlı 2 blok yer alacak. 40 bin metrekare satılabilir alana sahip 30 katlı blokta 25 katı satıp, 10 bin metrekareyi kiralayacaklarını söyleyen erko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, 6 katlı yatay ofislerin tamamında kiralayacaklarını dile getirdi. Projeyi 30 aydan daha erkan sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirten Meriçten, projedeki ofislerin metrekare satış fiyatının 7 bin 500 ila 11 bin dolar arasında değiştiğini kaydetti. Satışa başladıkları Signature Ferko projesinin yüzde 5’ini yakın çevrelerine ve eski müşterilerine sattıklarını belirten Ferit Meriçten, projedeki ofislerin kiralama bedellerinin metrekare başına 40-45 dolar olacağını belirtti. Lord Norman Foster imzalı projede 1600 metrekarelik bahçe alanı da tasarlanacak.

Haberin Devamı

Göktürk’e 1 milyar dolar

FERİT Meriçten, yıl içinde 5 yeni projeye başlayacaklarını söyledi. Yeni projelerin Kağıthane, Hasköy ve Göktürk’te olacağını belirten Meriçten, Göktürk’te yer alacak 500 birimlik projeleri için 1 milyar dolar yatırım planladıklarını kaydetti.

Yabancı yatırımcı Türkiye’de ev’leniyor

NİSAN ayında yabancıya yapılan konut satışı artış gösterdi. Toplam satış içinde yabancıya yapılan satış şubat ayında yüzde 14.6, mart ayında yüzde 15 oranındayken, nisanda bu oran yüzde 17.6’ya yükseldi. Ağırlıklı olarak 2+1 daireleri seçen yabancı yatırımcılar tercihini ortalama 100 metrekare evlerden yana kullandı. Geçtiğimiz ay markalı projeler kapsamındaki konutların yüzde 98.4 oranlık kısmı yüzde 1 KDV oranı üzerinden, yüzde 1.6 oranlık kısmı ise yüzde 18 KDV oranı üzerinden satışı gerçekleştirildi.

YÜZDE 14 ZAM

Nisan ayında yeni konut fiyatları ise bir önceki aya göre yüzde 1.03 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.80 oranında zamlandı. Garanti desteği ile hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, nisan ayında İstanbul’da metrekare başına konut fiyatları yüzde 1.88 arttı ve en çok fiyat artışı yaşanan il oldu. Ev fiyatları Adana’da yüzde 1.29, Ankara’da yüzde 1.02, Antalya’da yüzde 0.38, Bursa’da yüzde 0.46, İzmir’de yüzde 0.65 ve Kocaeli’nde 0.68 oranında arttı. Nisan ayında satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 34’ü bitmiş konut stoklarından oluşurken, yüzde 66’sı ise bitmemiş konut stoklarından oluştu.

SATILIK VE KİRALIK GAYRİMENKUL İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!