Ant Yapı, Ukrayna’dan vazgeçti ve Türkiye’ye yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Ant Yapı, Ukrayna’dan vazgeçti ve Türkiye’ye yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 01:36

AĞIRLIKLI olarak yurtdışında inşaat projeleri geliştiren Ant Yapı, Ukrayna’daki karmaşa nedeniyle bir projesini iptal etti. İstanbul’da 500 milyon dolar değerinde 3 proje hayata geçirecek şirket, 1001 ev ve ofise imza atacak.

Haberin Devamı

RUSYA, Ukrayna ve Türkmenistan’da 20 şantiyesi olan Ant Yapı yurtiçi projeler için düğmeye bastı. Ukrayna’da yaşanan siyasi gerilim nedeniyle bir projesini iptal eden şirket İstanbul’a odaklanacak. Beylerbeyi’nde Antteras adlı villa, Basın Ekspres’e Antplato ile ofis ve Ümraniye’ye Antasya adlı karma proje inşa edecek şirket toplam 500 milyon dolar yatırım yapacak. Yurtdışında 1 milyar dolar ciro ile faaliyet gösteren şirket İstanbul’da toplam 1001 adet konut, ofis ve ticeri birim inşa edecek.

İLK OFİS BASIN EKSPRES’E

Anplato projesinde 250 ofise yer verdiklerini ve şirketin ilk ofis projesi için Basın Ekspres Yolu’nu seçtiğini belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Modüler yapılı projede her katta 800 metrekare alan olacak. Marriott İstanbul Airport Otel’e komşu olan arsa üzerinde 25 kat yükselecek projede metrekare satış fiyatının 5 bin lira olmasını öngörüyoruz” dedi.
BOĞAZ’A KARŞI YAŞAM
Beylerbeyi’nde Boğaz manzaralı villa projesi olarak tasarlanan Antteras projesinde 134 konut bulunuyor. Projenin 2 etap halinde inşa edileceğini ve ilk etapta çalışmaların başladığını belirten Okay, “Haziran 2015’te teslim edilmesi planlanan projede 2. etap çalışmaları bu yaz başlar. Osmanlı mimarisinden izler taşıyan projede 8 bin 500 metrekare sosyal alan bulunuyor” dedi. Büyüklükleri 187 ile 435 metrekare arasında değişen villaların metrekare satış fiyatı 5 bin dolar.
ÜMRANİYE’YE 617 DAİRE
Ant Yapı’nın Ümraniye projesi Akasya Yapı’nın 50 dönüm arası içinde yer alıyor. Konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan projede rezidans bloğundan sorumlu olduklarını belirten Mehmet Okay, 42 katta 617 birim yer alacağını dile getirdi. Ekim 2015’te teslim edilmesi planlanan projede metrekare satış fiyatı 5 bin lira olarak planlanıyor.

Haberin Devamı

Ödemeler aksadı

YURTDIŞINDA ofis, konut, AVM ve hastane gibi üst yapı taahhüt işleri üstlendiklerini belirten Mehmet Okay, Ukrayna’da ülke içinde yaşanan sorunların inşaatı da etkilediğini söyledi. Kiev’de devlet garantisinde yaptıkları projenin ödemelerinde aksaklıklar yaşandığını söyleyen Okay, son gelişmeler sonucu Yalta’da hayata geçirmeyi planladıkları projeyi iptal ettiklerini ifade etti.

Hedef yüksek

Haberin Devamı

MOSKOVA’da 350 metre yükseklikle Avrupa’nın en yüksek binasını inşa ettiklerini belirten Mehmet Okay, “Şehrin uygun noktalarında yüksek yapılar yapılmalı. Şimdi 400-450 metre yükseklikler konuşulunca neden Türkiye’ye 500 metreyi yapmayalım diye düşünüyorum” dedi.

SATILIK VE KİRALIK GAYRİMENKUL İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!