Ocakta yangın sönmedi, kapıları yeniden kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Ocakta yangın sönmedi, kapıları yeniden kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 15:26

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin hayatını kaybettiği maden ocağının bulunduğu alan hayalet tesise döndü. Kurtarma çalışmalarının başlamasıyla binlerce insanın akın ettiği alanda, şimdi sessizlik hakim. Ocak içerisindeki yangının sönmesi için kapatılan giriş kapılarını açıp kontrol eden ekipler, yangının devam ettiğini belirleyince, tüm kapıları yeniden duvarla kapattığı gibi hiç hava almaması için özel sıva malzemesi kullandı.

Haberin Devamı

Geçen 13 Mayıs’ta Soma’da meydana gelen maden faciasında, 301 kişi hayatını kaybetti, 486 işçi de kurtuldu. Ocak içerisinde mahsur kalan işçilerin cesetleri ise, 5 gün süren çalışmaların ardından çıkartıldı.

Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bölgedeki kurtarma ve sağlık ekipleri ayrıldı. Ardından da valiliğin de kararıyla gerekli adli soruşturmanın yapılabilmesi için maden giriş yolunda jandarma ekipleri kapama noktası kurdu. Görevliler haricinde kimsenin geçişine izin verilmedi.

Arama kurtarma, sağlık ekiplerin ve çalışanların bölgeden ayrılmasının ardından, facianın olduğu ocak tam anlamıyla bir hayalet tesise döndü. Ocakta, güvenliği sağlayan küçük bir jandarma ekibi ve yangının söndürmek için çalışan işçilerden başka kimse kalmadı.

KAPI AÇILDI TEKRAR KAPATILDI


Bu arada adli soruşturmanın tamamlanması için de maden içerisindeki yangının sönmesi beklendi. Ocağın üç giriş kapısı, yangının oksijensiz kalarak sönmesi amacıyla 5 gün önce ekiplerce kapatıldı.

Ancak, dün kapılardan biri yangının sönüp sönmediğinin kontrol edilmesi amacıyla yeniden açıldı. İçeriye giren ekiplerin kontrollerinde yangının hala devam ettiği belirlendi. Bunun üzerine kapıların tekrar kapatılmasına karar verildi.

Bu kez içerinin tamamen havasız kalması için özel kimyasal maddelerin karıştırıldığı sıvaların kullanılarak kapıların yeniden kapatıldığı öğrenildi.

Ocak içerisindeki yangının sönmesinin ardından ise yangının çıktığı noktada savcılığın, bilirkişi ve iş müfettişlerinden oluşan ekibin araştırmalarına devam edeceği bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!