Üç çocuğa hayat verdi

Güncelleme Tarihi:

Üç çocuğa hayat verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 01:26

Kastamonu'da kanepeden düşüp, ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 11 aylık Ömercan Demir, organlarıyla Ankaralı üç çocuğa hayat verdi. Ömercan’ın karaciğeri ve iki böbreği Başkentli üç minik hastaya hakledildi.

Haberin Devamı

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde oturan Yeşim ve 27 Atalay Demir'in tek çocukları Ömercan Demir, 14 Mayıs'ta annesi lavaboya gittiği sırada oyuncaklarıyla oynarken kanepeden düşerek başını vurdu. Yaralı Ömercan, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Ömercan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakımda bir hafta süren yaşam savaşını kaybeden Ömercan'ın beyin ölümü gerçekleşti. Yeşim ve Atalay Demir çifti, beyin kanaması sonucu ölen Ömercan'ın organlarını bağışladı.

BEŞ KİŞİLİK EKİP GİTTİ

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Aydıncan Akdur yönetimindeki 5 kişilik ekip, 2 saat süren operasyonla Ömercan'ın karaciğeri ve iki böbreğini aldı. Dr. Akdur, Ömercan'ın ogranlarıyla başka çocukların hayatının kurtulacağını söyledi. Dr. Akdur, "Aile bu bağışı yaparak en az iki çocuğun hayatını kurtardı. Umarım onlar içinde hayırlı olur" dedi.
Ömercan'ın karaciğeri, daha sonra Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde yapılan operasyonla 11 aylık Sancar Barış Dertli'ye, böbreklerinden biri 5 yaşındaki Hakan Oral, diğeri de 1.5 yaşındaki Nergiz Kaçmaz'a nakil edildi.

Haberin Devamı

ZOR BİR KARAR VERDİK

Pide ustası Atalay Demir, 26 Mayıs'ta oğlunun ilk doğum gününü kutlamaya hazırlanırken kazanın yaşandığını söyledi. Eşinin ikinci çocuklarına 7 aylık hamile olduğunu ifade eden Atalay Demir, şöyle dedi:
"Eşim lavabodayken kanepede oyuncaklarıyla oynarken düşmüş. Yeni yeni yürüyordu. Ayağa kalkıp iki adım attıktan sonra düşmüş. Ben bebeğimin organlarıyla can kurtardığını biliyorum. Aslında zor bir karar verdik. Ama Allah'ım bana güç verdi, ben de karar verdim. Dinen de hayırlı olduğunu biliyorum. Allah'ıma sığındım. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Organ bağışıyla canlar kurtardık. Onların da yaşaması bana bir destek verecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!