X-Men’in geçmişi ve geleceği bir arada

Yılın heyecanla beklenen yapımlarından “X-Men: Geçmiş Günler Gelecek”, bir kez daha Bryan Singer’ın ellerinde hayat buluyor. Kahramanlarımızın iki farklı zaman boyutunda savaşacağı bu yeni macerada, Ian McKellen’dan Hugh Jackman’a, Halle Berry’den Jennifer Lawrence’a pek çok ünlü oyuncuyu bir arada izliyoruz.

Haberin Devamı

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek
X-Men: Days of Future Past
Yönetmen: Bryan Singer
2014/ABD-İngiltere/131’

Yarattığı X-Men dünyasıyla hepimizi büyüleyen, ancak “Superman Dönüyor” felaketini çekmek için üçüncü filmde koltuğu Brett Ratner’a bırakıp hayatının en büyük hatalarından birini yapan Bryan Singer geri dönüyor. Gerçi en son Matthew Vaughn imzalı “X-Men: First Class/X-Men: Birinci Sınıf”a söyleyecek lafımız yoktu ama yine de Singer’ın ipleri yeniden ele geçirmesinin hayırlı olduğuna inanıyoruz. Kahramanlarımız bu kez türlerinin hayatta kalabilmesi için iki farklı zaman boyutunda savaş veriyor. Hem X-Men üçlemesi hem de “X-Men: Birinci Sınıf”taki hikâyelerin birbirine karışacağı film, serinin hayranlarını gayet mutlu edecek. Ian McKellen, Patrick Stewart, Hugh Jackman, Halle Berry, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender, Anna Paquin, Ellen Page’den oluşan rüya kadrosu da cabası.

Haberin Devamı

Güçleri boyundan büyük

Telekinezi
Dark Touch
Yönetmen: Marina de Van
2014/Fransa-İrlanda/90’

Ailesinin ve kardeşinin öldürülüşüne tanık olan Neve, bu korkunç olaydan kurtulan tek kişidir. Her ne kadar polisler bir çeteden şüphelense de, gerçekler sanıldığı gibi değildir. Çünkü Neve’in çocuk bedeninden de büyük, kontrol edemediği güçleri vardır. En son Monica Belluci ve Sophie Marceau’lu vasat gerilimi “Ne te retourne pas/Dönüşüm”ünü izlediğimiz Fransız yönetmen Marina de Van’ın İngilizce çektiği bu korku, sadece türün iflah olmaz hayranlarına sesleniyor.

Çocukluğumuzu karartan roman

Şeker Portakalı
My Sweet Orange Tree
Yönetmen: Marcos Bernstein
2012/Brezilya/99’

Jose Mauro de Vasconcelos’un hayatından derin izler taşıyan, çocukluğumuzu da adeta karartan başucu romanımız “Şeker Portakalı”, iki yıl gecikmeyle Türkiye’de vizyon görüyor. Çok yoksul bir ailenin oğlu olan Zezé’nin, hayatın karşısına çıkardığı sarsıntı ve zorlukları hayal gücünün yardımıyla ve yazarak aşmasını anlatan film, duygusal hikâyelerden hoşlananlara ve çocukluğuna dönüp bakmak isteyenlere sesleniyor. Yönetmen Bernstein’ı ise “Central Station/Merkez İstasyonu”nun yazarı olarak ve aynı zamanda başarılı ilk filmi “The Other Side of the Street/Karşı Pencere”yle tanıyoruz.

Haberin Devamı

Breillat yine kışkırtıyor

Zayıflığın Esareti
Abuse of Weakness
Yönetmen: Catherine Breillat
2013/Fransa/104’

Yönetmen Maud bir sabah uyandığında yarı felçlidir. Tedavi süreci devam ederken televizyonda yeni filminin erkek karakterini görür ve onunla tanışmak ister. Çekici, kibirli ve yaptığı dolandırıcılıklarla ünlenmiş olan Vicko adlı bu adam, bir anda Maud’un hayatının merkezine oturur. Maud bedeninin yarısını kullanamazken, Vicko da onun saf ve zayıf halinden yararlanmaya başlar. Cüretkâr filmlerin yönetmeni Catherina Breillat’ın bizzat kendi yaşadığı bir olaydan yola çıkarak yazıp yönettiği filmde Isabelle Huppert başrolde.

Amerika’da DVD’ye Türkiye’de vizyona

Haberin Devamı

Tinker Bell Ve Korsan Peri
Tinker Bell: The Pirate Fairy
Yönetmen: Peggy Holmes
2014/ABD/78’

Peri Adası’nın çok değerli Mavi Peri Tozu’nu çalan peri Zarina’nın peşine düşen Tinker Bell ve peri arkadaşlarının maceralarını anlatan bu animasyon, Amerika’da doğrudan DVD’ye çıkmıştı. Filmin yaş kuşağının çok çok düşük olduğunu hatırlatalım.

Yazarın Tüm Yazıları