Traktör lastikleriyle rafting antrenmanı

Güncelleme Tarihi:

Traktör lastikleriyle rafting antrenmanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 11:06

Erzurum ATAK Spor Kulübü Rafting Takımı sporcuları, yarışmalara hazırlık kapsamında sürdürdükleri çalışmalarda, kondisyon ve çeviklik kazanmak için traktör lastikleriyle antrenman yapıyor.

Haberin Devamı

Takımın erkek ve bayan sporcuları 85 kilogram ağırlığa, 1,5 metre yüksekliğe sahip lastikleri yaklaşık 50 metre takla attırarak kondisyon toplamaya çalışıyor.

Atatürk Üniversitesi'nde eğitim gören sporcular, derslerinin ardından rafting antrenmanı için antrenörleri Çetin Bayram ile Kazım Karabekir Stadyumu'na geliyor. Burada ısınma hareketleri yapan sporcular, antrenmana daha sonra antrenörleri tarafından sahanın kenarına getirilen traktör lastikleriyle devam ediyor.

Özellikle bazı bayan sporcuların kendi kilolarını geçen lastikleri takla attırarak ilerletmekte zorluk çektiği görülüyor. Rafting antrenörü Çetin Bayram, yaptığı açıklamada, sporcuların genel kuvvetlerini artırma amaçlı kondisyon antrenmanı yaptıklarını söyledi.

Antrenmanların oldukça zorlu geçtiğini ve yaptıkları işin zor bir spor olduğunu ifade eden Bayram, "Burada yaptığımız antrenmanın neticesinde gençlerimizde derede kazandırdıkları kondisyonları sabit tutuyoruz. Bu sayede kas güçlerini olabildiğince hazır tutuyoruz" dedi.

Bayram, traktör lastiklerinin 85 kilo ağırlığa, 1,5 metre de yüksekliğe sahip olduğuna dikkati çekerek, "Lastikler neredeyse çocukların boyu kadar. Kızlara da erkeklere de aynı eğitimi veriyoruz çünkü doğa sporlarının öyle bir ayrımcılığı yok. Kızlar ve erkekler eşit şartlarda doğadadır" diye konuştu.

"Lastik antrenmanı gerçekten çok zor"

Sporculardan Mustafa Berk Tabanca da traktör lastiği ile yaptıkları eğitimin kendilerini zorladığını ancak kondisyonlarını güçlendirdiği dile getirerek, amaçlarının özellikle nehir inişi yarışlarında güçlerini korumak olduğunu belirtti.

Bunun için zorlu antrenmanlar gerçekleştirdiklerini anlatan Tabanca, "Şu an soluk soluğayım. Rafting zorlu bir spor, onun için kas gücüne ihtiyacımız var. Kendimizi bu tip antrenmanlarla geliştirmeye çalışıyoruz. Lastik antrenmanı gerçekten çok daha zor. Göründüğü kadar kolay değil. Sadece kollar gibi görünse de vücudun tamamını çalıştırıyor" ifadelerini kullandı.

Merve Bolat da lastik antrenmanda çok zorlandığına vurgu yaparak, "Çok zorlandım. Kilodan dolayı. Lastik benden kat ve kat büyük ve ağır. Lastiği bazen yerinden kaldıramadım çünkü çok ağırdı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!