Grupta öndeler

Güncelleme Tarihi:

Grupta öndeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 01:28

Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grubu’nda milletvekillerine “Kimi cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istersiniz?” diye sordu.

Haberin Devamı

Vekiller de aday olarak kimi görmek istediklerini yazılı olarak Kılıçdaroğlu’na teslim etti. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in isimleri öne çıktı. Onları İzmir Milletvekili Rıza Türmen, eski CHP genel başkanlarından Altan Öymen ve eski İstanbul milletvekili İlhan Kesici takip etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ‘cumhurbaşkanı adayı’ arayışına dünkü programlarıyla resmen başladı. İlk olarak CHP’nin TBMM Grubu’yla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, milletvekillerine “Kimi cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istersiniz?” diye sordu. Yaklaşık 20 milletvekilinin de söz aldığı basına kapalı toplantının sonunda vekiller aday olarak görmek istedikleri isimleri yazarak CHP Lideri’ne teslim etti.

Haberin Devamı

GENÇ: ERDOĞAN’LA BAŞ EDERİM

Toplantıda görüşlerini açıklayan ‘ulusalcı’ isimlerin ‘çatı aday’ arayışına destek verdiği öğrenildi. Çatı aday arayışına karşı çıkan isimler ise “MHP’nin çatı aday arayışına destek verilmesi ve/veya CHP’nin kendi adayının sağ kökenli bir isim olması partiyi 3’üncü parti yapar. Ana muhalefet rolü de MHP’ye geçer” değerlendirmesini yaptı. Ortak eğilim ise “Hangi yöntemle aday belirlenirse belirlensin, diğer partilerden de destek alabilecek CHP’li bir aday gösterilsin” oldu. Toplantıda söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de aday olmak istediğini belirtti ve “Erdoğan ile ancak ben baş ederim” dedi. CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ise Kılıçdaroğlu’ndan aday tespitine yönelik çalışmalar sırasında CHP milletvekillerine bir gününü ayırıp ‘başbaşa görüşmesi’ önerisinde bulundu.

SAMİ SELÇUK VE MELDA ONUR

Edinilen bilgilere göre CHP grubunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın ismi öne çıktı. Büyükerşen ve Baykal’ın yanı sıra İzmir Milletvekili Rıza Türmen, eski CHP Genel Başkanlarından Altan Öymen ve eski İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, vekiller tarafından isimleri yazılan kişiler oldu. Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ve kadın aday olarak İstanbul Milletvekili Melda Onur’un da isminin yazıldığı, anketin bizzat Kılıçdaroğlu tarafından değerlendirileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

GÖRÜŞÜNÜZÜ ALIP BAŞLAYALIM

Kılıçdaroğlu, kapalı grup toplantısı sonrasında da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyarete ilişkin “TESK’e gelmemizin nedeni şu; esnaf ve sanatkarlar olarak, nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsunuz? Bu cumhurbaşkanının nitelikleri ne olmalı? Eğer biz bu konuda, sizden başlayıp, diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldıktan sonra adayımızı belirlersek sağlıklı ve tutarlı bir yol izleyeceğimize inanıyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki Türkiye’ye yakışan, dünyada saygınlık uyandıran, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye inanmış, her yurttaşı kucaklayan, öfkeyle değil, akılla toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmış oluruz” dedi.

Haberin Devamı

TESK’e de aday sordu

TESK zirayeti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Esnaf ve sanatkarların, ‘Siftah sizden, bereketi Allah’tan’ diye kullandığı çok güzel bir deyimi vardır. Esnafla başladık, siftahı sizinle yaptık. Bakalım bereket nasıl olacak, bunu hep beraber görmüş olacağız” sözlerine Bendevi Palandöken’in “Bereketli olur inşallah” demesi dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!