Şampiyonluğa ambargo koydular

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluğa ambargo koydular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 01:31

Ampute Futbol Süper Ligi'nde son 5 sezonu şampiyonlukla tamamlayan AYBESK Ampute Takımı, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kimseye bırakmamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

AYBESK Kulübü Başkanı Şenol Balaban, göreve geldikleri günden itibaren kulüp içinde kurdukları sağlam yapıyla başarıya ulaştıklarını ifade ederek, çıtanın her sezon biraz daha yukarıya çıkacağını söyledi.
Her sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedeflediklerini vurgulayan Balaban, "Şampiyonlar Ligi şampiyonu bir takım olarak Şampiyonlar Ligi’ni ülkemizde düzenlemek isteriz. Biz kulüp olarak bir sistem oturttuk. Her anlamda durumumuz çok iyi. Bazı kulüplerin sıkıntıları ise devam ediyor. Kulüp yapılarımız ve federasyonumuz güçlü olmalı. Ampute futbolunda söz sahibi ülkeler, Özbekistan ve İngiltere. İngiltere'nin Manchester United ve Everton takımlarının ampute takımları da var. Bizim de bu sistemi oturtmamız gerekiyor” diye konuştu.
Şenol Balaban, Türkiye'de ampute futbolunun Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde yer aldığını, ampute futbolunda ileri seviyedeki ülkelere bakıldığında ise takımların ülke futbol federasyonu çatısı altında bulunduğunu belirtti. Ampute futbolunun Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bağlanmasının branş gelişimi açısından büyük avantaj sağlayacağını savunan Balaban, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

DEMİRÖREN SÖZ VERDİ

"Geçen sezon Yıldırım Demirören ile görüştük ve kendileri destek olma sözü verdi. Bizim de mücadelemiz sürüyor. Kimse pastasından pay vermek istemediği için bununla uğraşmak gerekiyor. Engelliler olarak futbol gelirlerinden pay almak istiyoruz. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük kulüplerimiz ampute futbolu branş açmalı. Bu gerçekleşirse, bizim de federasyon bünyesinde yer almamız daha kolaylaşır. Profesyonel kulüplerin de amputede mücadele etmelerini istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!