Yıldız ve Çelik'in Soma sohbeti

Güncelleme Tarihi:

Yıldız ve Çelikin Soma sohbeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 16:34

Soma faciası sonrasında dün TBMM Genel Kurulu’nda kazanın yaşandığı kömür madeniyle ilgili görüşmeler yapıldı. Bu sırada objektiflere ilginç kareler yansıdı.

Haberin Devamı

Soma faciası sonrasında Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in “sorumluluk Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı’nda” açıklaması büyük ses getirmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız dün TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye gelerek 301 işçinin hayatını kaybettiği kaza ve sonrasında yaşananlarla ilgili milletvekillerine bilgi verdi.

Yıldız burada yaptığı açıklamada, “"Doğal afet dışında yaşanan kazada sadece işletmelerin değil, Enerji Bakanlığı'nın da Çalışma Bakanlığı'nın da konuyla ilgili görev yapan kurumların da sorumluluğu vardır” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı ‘sorumluluk’ açıklamaları ve TBMM’de birbirleriyle hiç konuşmamaları, iki bakan arasında ‘polemik’ iddialarını gündeme getirdi.

Ancak dünkü görüşmelerin ilerleyen saatlerinde Yıldız ve Çelik Bakanlar Kurulu sıralarında yan yana oturarak uzun süre sohbet ettiler.

Haberin Devamı

Bugün de TBMM’de Soma tartışmaları devam etti. Bu kez kürsüye Faruk çelik çıktı ve Soma’daki maden sahaları ile ilgili yapılan çalışmaları milletvekillerine anlattı.

Çelik’in konuşması sonrasında yine Bakanlar Kurulu sıralarında dünkü gibi Taner Yıldız’la uzun süre sohbet ettiği görüldü.

Yıldız ve Çelikin Soma sohbeti
SOMA HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!