“Biz ne yapabiliriz” diyenler okusun

“Elimiz kolumuz bağlı, ölen işçilere üzülmekten başka bir şey yapamıyoruz” diyenlere bir önerim var.

Haberin Devamı

Yakınları iş cinayetlerinde yaşamını yitiren Adalet Arayan İşçi Aileleri, seslerini duyurmak, suskunlaşan vicdanları harekete geçirmek, iş cinayetlerinin bir daha olmaması ve adalet mücadelelerini görünür kılmak amacıyla ilk kez 16 Mayıs 2012’de Giresun HES inşaatında hayatını kaybeden işçiler için Vicdan ve Adalet Nöbeti tuttular.
O günden bugüne “İş Cinayetlerini Unutmadık, Unutturmayacağız” diyen aileler düzenli olarak bir araya gelerek nöbeti devam ettiriyorlar.
Aileler, sürdürdükleri adalet mücadelesinde ısrarcı olduklarını her davada, meydana gelen her iş cinayetinde dile getiriyorlar.
Her ayın ilk pazarı “Sorumlular yargılansın istiyoruz” talebi ve temennisiyle Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni tutmaya devam ediyorlar.
Onlar, Davutpaşa, Ostim, İvedik, Van-Bayram Otel, Esenyurt, BEDAŞ, Sultanbeyli, Tuzla ve daha nice iş cinayetinde hayatlarını kaybeden işçilerin yakınları.
Yıllardır sürdürdükleri adalet mücadelelerinde yalnız bırakıldılar.
Yakınları gazetelerde birer rakam olmanın ötesine geçemedi.
Çığlıkları, feryatları, öfkeleri medyada reyting malzemesi olarak kullanıldı.
Sendikalar, meslek odaları, siyasi partiler ya çok cılız çıkardılar seslerini ya da bütünüyle suskunluğa gömüldüler.
Yazarlar, çizerler vicdanlarını harekete geçirmekte yetersiz kaldılar.
Onlar, hayatlarını kaybeden yakınlarına karşı vicdani sorumluluklarını yerine getirmek, kaybettikleri yakınlarının istatistikten ibaret olmadığını hatırlatmak, ekmek paralarını kazanırken patronların kar hırsı, devlet kurum ve görevlilerinin denetimsizliğinden doğan ihmal sonucunda hayatlarını kaybettiklerini, umutları, hayalleri, sevdikleri olduğunu anımsatmak için bir aradalar.
Vicdanı olan, adalet duygusunu kaybetmemiş herkesi, kendilerine destek olmaya, her ayın ilk pazar günü saat 13:00’te Taksim Galatasaray meydanında yanlarında nöbet tutmaya çağırıyorlar.
Biz gitmezsek sesleri daha cılız çıkıyor...
Biz gitmezsek bir vicdan eksikler...
Biz gitmezsek adalet arayışları biraz daha güçsüz.
Sesiniz, sözünüz, vicdanınız onlarla olsun...
Elden bir şey gelmiyor değil. Geliyor.
Bir pazar günü bir-iki saatinizi ayırıp onların yanında durabilir, onlara güç verebilir, bu mücadeleye siz de katkıda bulunabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları