'Putin bana 'Huu hu' dedi. Ben de Merkel'e dedim

Güncelleme Tarihi:

Putin bana Huu hu dedi. Ben de Merkele dedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 00:55

Berlusconi, vergi kaçırmak suçundan aldığı sosyal hizmet cezasını çekerken gündem yaratmaya da devam ediyor.

Haberin Devamı

BBC’nin haber programı Newsnight’ın konuğu olan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin, sunucu Jeremy Paxton’la sohbetinde eski skandalları gündeme geldi.

Programın en ilgi çeken anlarından birini Berlusconi’nin Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ilgili söyledikleri oluşturdu. Berlusconi, zamanında Merkel’e yönelik Almanya – İtalya ilişkilerini sarsacak cinsten cinsiyetçi yorumlar yaptığı iddiasını reddetti. Radikal'in haberine göre, Eylül 2011’de Berlusconi’nin telekulağa takılan bir telefon konuşması, İtalyan basınında geniş yer bulmuştu.

Haberlere göre Berlusconi Temmuz 2011’de bir gazetenin genel yayın yönetmeniyle yaptığı telefon görüşmesinde Merkel için ‘culona inchiavabile’ ifadesini kullanmıştı. İtalyanca’daki en ağır argo sözcüklerden olduğu belirtilen bu ‘cinsel cazibesi olmayan şişman kadın’ ya da ‘cinsel ilişkiye girilemeyecek kadar şişko popolu’ anlamına geliyordu. Ses kaydı ise Berlusconi’ye yönelik 1 milyon dolarlık bir şantajla ilgili soruşturma yürüten savcıların yaptığı dinleme sonucunda kaydedilmişti.

'ARAMIZI BOZMAK İSTEDİLER'

İşte Paxton da programda bu hakaret iddialarını gündeme getirip “Merkel ile bir sorununuz mu var” diye sorduğu Berlusconi’den Alman lider için ‘culona inchiavabile’ ifadesini kullanıp kullanmadığını açıklamasını istedi. Berlusconi şöyle dedi: “Hayır Merkel ile asla sorunum olmadı. 20 yıllık siyaset hayatımda kimseye hakaret etmedim. Bu iddialar da o dönem Merkel ile benim aramı açmak isteyen biri tarafından uyduruldu.”

Ancak Paxton bu soruyla da yetinmeyip Berlusconi’den Merkel’in 2008’de Trieste’yi ziyareti sırasında yaptığı ‘şakayı’ sordu.
İtalyan La Repubblica gazetesinin internet sitesinde yayınlanan video görüntüsünde, Berlusconi, Trieste’ye gelen Merkel’in görüşmenin yapılacağı salona ilerlediği sırada, büyük bir sütunun arkasına saklanıyor ve daha sonra da birden ortaya atlayıp Alman lidere yüksek sesle “Huu huu” diye bağırıyordu.

Haberin Devamı

'HOŞUNA GİTMİŞTİ'

Berlusconi, Paxton’ın bu konudaki sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Bu, Merkel’in hoşuna gitmişti. O görüşmeden birkaç gün önce ben de Saint Petersburg’da Rus lider Vladimir Putin ile buluşmuştum. Putin de bir sütunun arkasına saklanıp daha sonra bana ‘Huu huu’ diye seslenmişti. Merkel ile aramız çok iyiydi. O yüzden de İtalya’ya geldiğinde Putin’in bana yaptığı aklıma geldi ve ben de ona bir sütunun arkasına yaslanıp aynısını yaptım. Eğlenceliydi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!